Nå er Kari Anne ordfører!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

... og Kjell Gunnar Hoff (Kongsberglista) ble valgt til varaordfører.

DEL

Kari Anne Sand er nettopp valgt til Kongsberg nye ordfører.

- Det er litt skummelt å stå her og skulle overta som ordfører etter Vidar Lande, og jeg er full av ærefrykt. Men jeg kan ikke annet enn å takke for tilliten, og når jeg ser ut over forsamlingen av kommunestyrerepresentanter som sitter her i kveld, så er jeg sikker på at dette kommer til å gå bra, sa Kari Anne Sand, rett etter at hun hadde blitt valgt til Kongsbergs nye ordfører.

LES OGSÅ: Utvalgene er klare

Takket Lande

Hun takket også den avtroppende ordføreren for tolv gode år.

- Det er kun én annen ordfører i Kongsberg som har sittet lenger enn deg, og det sier noe om deg som ordfører-emne. Du kom inn rett fra gølvet, og nyter nå stor respekt i hele Kongsberg. Det er også veldig bra at din siste dag kunne være her i Krona, sa Sand, og overrakte et fat med kronene i Håvet på til en rørt Lande.

- Og så må vi ikke glemme den som har sittet hjemme og ventet på deg alle disse årene. Så her er en blomsterbukett til kona di, også, fortsatte Sand.

Preget

Lande selv var svært preget av at det var hans siste kveld som ordfører, og ble flere ganger tydelig rørt av alle de gode ordene han fikk med seg på veien videre. Men én ting var viktigere enn noe annet før han gikk ut av døra og dro rett på ferie:

- Vi kan ikke ha en ordfører i Kongsberg som ikke har Kif-genser! Derfor har jeg med en genser til deg, Kari Anne, som du kan bruke når du er ute og representerer byen vår og vår rike hopptradisjon, sa Lande.

Og fikk nok en gang stående applaus fra hele salen.

Sps Kari Anne Sand så ut til å bli Kongsbergs neste ordfører, men som Knut W. Hermansen skrev i går - det har skjedd tidligere at noen i et flertall har stemt annerledes enn avtalt ved den hemmelige avstemningen. Det skjedde altså ikke denne gang.

Selv om to motkandidater ble fremmet til begge vervene, fikk ikke de flertall i det ferske kommunestyret.

Det var Høyre som fremmet Helge Evju som ordførerkandidat, og fikk støtte av Venstre. Men det var altså ikke nok til å frata Kari Anne Sand ordførerkjedet.

Som motkandidat til Kjell Gunnar Hoff, ble Øystein Senum fremmet som kandidat til vervet som varaordfører. Han fikk heller ikke nok stemmer til å frata Hoff posisjonen.

Legeprofil

En av de markante legeprofilene ved Kongsberg sykehus får en viktig rolle i kommunen.

Petter A. Berg som er valgt for Kongsberglista, skal lede Utvalg for helse og sosial (UHO) i kommende fireårsperiode. Utvalget har et ansvar for kommunens eldreomsorg og andre omsorgsoppgaver. Ledervervet fikk han da kommunestyret hadde konstituerende møte onsdag.

Andre utvalgsledere ble Odd Mortensen (Frp) i Utvalg for miljø og utvikling (UMU), Just Salvesen (KrF) i Utvalg for kultur og oppvekst (UKO) og Jorunn Olafsen (Ap) i Kontrollutvalget.

LES: Nå er Kari Anne ordfører!

Utvalgene fikk slik sammensetning:

Formannskapet: Kari Anne Sand (Sp) (ordfører). Kjell Gunnar Hoff (Kongsberglista) (varaordfører). Petter A. Berg (Kongsberglista). Anne Berger (Sp). Kjell Gustav Jarness (Frp). Arne Johan Isaksen (Miljøpartiet De Grønne). Anne Jenny Archer, Laila Irene Johansen og Kristoffer Grette (Ap). Helge Evju (H). Øystein Senum (V).

Helse og sosial: Henning Hallerud og Petter A. Berg, begge Kongsberglista. Vera Henden og Ingar Storholt, begge Ap, Anne Berger, (Sp), Gry Gundersen (Miljøpartiet De Grønne), Cathrine Hvasshovd (KrF) Stellef Hundseid (H), Bjørn Flo Knudsen (V) Joschka Ernst (SV) og Marianne Nyland (Rødt).

Miljø og utvikling: Thor Hukkelås, Anders Næss og Marit Gulli fra Kongsberglista, Per Fossen Hals (Sp), Odd Mortensen (Frp), Cecilie Søvik (Miljøpartiet De Grønne), Jorge Pino, Irene Thorberg og Steinar Flom fra Ap, Gro Sel Tveito (H) og Ellen Korvald (V).

Kultur og oppvekst: Leontine Zachariassen og Sigbjørn Løken fra Kongsberglista, Hans O. Kalleberg (Sp), Mary-Ann Tabrizi (Frp), Marte Ødegården og Petter Stiberg fra Ap, Camilla Engene (V), Just Salvesen (KrF), Anne Rygaard (H), Toril Mesna (SV) og Arne Fredriksen (Rødt).

Kontrollutvalget: Jorunn Olafsen og Marit Gislesen (Ap), Per Håvard Kleven (H), Erik Høivold (Rødt) og Gunnar Aasen (Kongsberglista).

Artikkeltags