Det melder Buskerudbyen selv i en pressemelding.

– Vi får en daglig leder med bred erfaring fra ulike stillinger i både statlig, fylkeskommunal og privat sektor. Ikke minst har Grønås bred erfaring fra stillinger der han har jobbet strategisk med store samferdselsspørsmål, senest nå i Statens vegvesen og arbeidet med Nasjonal transportplan, sier fylkesrådmann Georg N. Smedhus, som har ledet arbeidet med å finne den nye daglige lederen.

LES OGSÅ: Fortsetter i Buskerudbyen

Lose pakken i havn

Den nye daglige lederens første store oppgave blir ifølge pressemeldingen "å lose arbeidet med Buskerudbypakke 2 trygt i havn."

Med Buskerudbypakke 2 skal det bli langt flere bussavganger og bedre fremkommelighet for bussen, slik at det blir mer attraktivt å reise kollektivt.

Buskerudbysamarbeidet har et mål om å få bypakken til rundt 14 milliarder kroner vedtatt i by- og kommunestyrene og i fylkestinget i august/september 2016 og i Stortinget før sommeren 2017.

LES OGSÅ: Vil teste ut selvgående busser i Kongsberg

Det er ikke endelig avklart når Grønås tiltrer i jobben, men selv sier han dette om fremtiden.

– Buskerudbyen er en veldig spennende region med store muligheter, og jeg er glad for å få muligheten til å være med å utvikle det viktige Buskerudbysamarbeidet videre. Et slikt samarbeid mellom staten, fylkeskommunen og kommunene gir de beste forutsetninger for å finne gode løsninger på fremtidens krevende transportutfordringer, sier Rolf-Helge Grønås.

LES OGSÅ: Press for å få Kongsbergbanen på kartet