Gå til sidens hovedinnhold

Politiloggen natt til 17.mai: – Russen har vært eksemplariske

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet i Kongsberg har vært travelt opptatt i hele natt, men er allikevel overraskende fornøyd med Kongsberg- og Numedalfolkets oppførsel natt til 17. mai

Martin Sjøtun, politibetjent i Kongsberg, gir all ære til russen for eksemplarisk oppførsel i natt.

– Russen feiret natt til 17. mai på flystripa og oppførte seg fint. Vi har ikke hatt noe problemer med russen i det hele tatt, de var flinke til å ta ansvar for hverandre, opplyser Sjøtun.

Han legger til at de bortviste rundt 12 mindreårige personer fra festen på flystripa, men at det ikke hadde noe med russens feiring å gjøre.

Russen selv hadde bedt politiet komme å fjerne de mindreårige som drakk alkohol. Vi fjernet rundt 10–12 16 til 17 åringer som hadde drukket alkohol. Flere var overstadig beruset og ble tatt hånd om av foreldre eller politiet. 

Kjørt til arresten i Drammen og avverget slåsskamp

Klokken 05.30 fikk politiet  melding om en mann på legevakta som oppførte seg vanskelig og utagerende. Mannen, som er en kjenning av politiet, hadde først møtt opp som pasient på legevakta i Kongsberg, for et kutt han hadde pådratt seg i panna. Mannen hadde så blitt vanskelig og utagerende. Politiet opplyser at mannen fikk overnatte i arresten i Drammen, etter at han hadde stjålet flere legeartikler, blant annet en kanyler og blodtrykksmaskin. Det ble funnet mindre mengder narkotika på mannen.

På rett sted til rett tid

– Tre ganger i natt fikk politiet avverget og løst opp i tre slåsskamper mellom menn i alderen 20–30 år med for mye alkohol innabords, opplyser Sjøtun.

En mann ble bortvist fra Esso etter å ha bråket med en annen mann, hvor det holdt på å bli en større slåsskamp. En slåsskamp ble avverget mellom to mannfolk utenfor Sydney kebab, og en tredje slåsskamp mellom to menn ble avverget da politiet ankom Nytorget på Vestsiden i Kongsberg.

Svenske bortvist fra byen

I natt ble også en svensk statsborger bortvist fra utestedet  Gamle Norge Pub i Kongsberg, etter å ha oppført seg dårlig.

– Vi kan vel si det sånn at han ikke helt skjønte etiketten på en pub, opplyser Sjøtun.

Politiet er klare for 17. mai

Selv om politiet har jobbet igjennom hele natten er de nå klare for 17. mai-feiring.

– Bilene er nyvasket og håpefulle politistudenter står klare for å ta del av 17. mai-feiringen. Det blir en lang dag for mange, men det er bare en ting å si, gratulerer med dagen fra alle oss i politiet, sier Sjøtun.

LES OGSÅ: