(Telen)

Krzysztof kom til Norge og Notodden for snart 13 år siden. Han hadde fått en sesongjobb på Yli der han skulle plukke jordbær en sommer. En sommer ble til seks, og deretter gikk han over til fast jobb i teknologiparken.

nettet er han en helt annerledes person – Krzysztof har klart å samle 11 000 følgere på den populære appen TikTok med sitt store smil og morsomme danser.

Startet for et år siden

– Noen venner fortalte meg om TikTok for et år siden, så jeg lastet ned appen og prøvde meg ut. Det var ikke planen å få mange følgere, men det gjør meg utrolig tilfreds å bli satt pris på. Hvis jeg ikke har lastet opp en video, så lurer folk på hvor jeg blir av, ler Krzysztof.

Når han reiser ned til Notodden sentrum, er det ikke sjelden at han blir gjenkjent. Krzysztof kan huske minst 13 ganger der folk har stoppa han på gata og sagt at de kjenner han igjen fra videoene han legger ut. Selv holder han til på Bolkesjø, og trives veldig godt der.

– Selv om jeg jobber i Notodden, finner jeg virkelig roen på Bolkesjø. Her er det stille, og naturen er vakker. Jeg liker meg godt alene, men har så klart besøk av venner noen ganger. De fleste videoene mine blir også filmet her, forteller han.

Slik filmer Krzysztof videoene sine:

Blir kjent med mange

Innholdet til Krzysztof er hovedsakelig på polsk, og på grunn av dette har han blitt kjent med andre polske som bor i Norge. Nå planlegger han å dra til Drammen for å møte mange andre.

– Det er ikke uvanlige at folk som driver med TikTok har slike «meet-ups» der vi lager innhold, blir kjent og fester. Jeg drikker ikke selv, men polske fester kan bli ganske ville, legger han til med latter i stemmen.

Å filme offentlig er heller ikke et problem – om det så er på Kiwi, på Tuven eller i Storgata. Hvis han er alene, pleier han å spørre forbigående om de kan holde telefonen imens han danser.

Blir stoppa på gata

– Før kunne jeg være ganske sjenert, men nå tenker jeg ikke over det. Folk pleier å stoppe og se på, men de synes det er gøy. Å spre glede gjør meg fornøyd, så da er det ikke flaut, forteller Krzysztof.

Med mange følgere kommer det også noen fordeler – han blir sponset av noen klesmerker, og hvis han er live kan seere gi han gaver. Penger er han derimot ikke ute etter.

– Når jeg har live sender folk små beløp selv om jeg sier at jeg ikke vil ha det. Løsningen min har blitt å spare opp beløpene til rundt 3–4 tusen kroner, og deretter gi de til folk som trenger det, forklarer han.

En gang holdt han livesendingen gående i hele seks timer. Det går mye snakking og kommunisering, så klart litt dansing, og mye latter. Innholdet hans er for det meste på polsk, men Krzysztof har seere fra hele verden.

Drar til Polen på TikTok-meetup

Krzysztof kjenner selvfølgelig på savn til hjemlandet, men det er ikke vanskelig for han å ta en kjapp tur til Warszawa eller Krakow. Der er det ikke sjelden at han møter andre TikTok-entusiaster.

– Det var veldig overraskende at jeg fikk så mange følgere, men det gjør meg glad. Jeg har funnet et fellesskap der, og siden jeg er en person som liker å ha det stille og rolig, kan jeg med dette velge når jeg vil kommunisere med andre, legger han til.

Hatkommentarer finnes det lite av i Krzysztof sin verden – responsen har vært overveldende positiv. Han tror det er på grunn av at innholdet hans er useriøst og gøyalt, og at dansene hans kan være ganske tullete til tider.