Kongsberg Agenda arrangeres i uke 25 og skal være en nasjonal møteplass for «alle med hjerte for teknologi og fremtidens løsninger».

I løpet av noen intense dager skal det som i fjor bli mange tilbud og aktiviteter for både fagfolk og næringslivstopper, studenter, gründere, barn og unge.

Planleggingen er i full gang, og det som allerede er klart er at Teknisk Ukeblad har valgt å legge utdelingen av sin prestisjetunge teknopris Norwegian Tech Award til Kongsberg Agenda, 21. juni 2023.

De vil i tillegg videreutvikle prisen sammen med Kongsberg Agenda.

– Stor begivenhet for teknologimiljøet

Norweigan Tech Award er delt ut, i ulike format, siden 2000. Samarbeidet med Kongsberg Agenda gir nye store muligheter for virkelig å gjøre dette til en stor begivenhet for hele det norske teknologimiljøet, skriver Kongsberg Næringsforum i en pressemelding.

Kandidatene som nomineres til prisen skal representere en god ingeniørmessig løsning, et prosjekt eller et gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem. Teknologien eller løsningen må være utviklet hovedsakelig i Norge og dokumentert med minimum et demoanlegg/prototyp eller gjennomført leveranse.

– Norwegian Tech Award treffer i kjernen av hva Kongsberg Agenda er, og vi ser det dermed som en naturlig arena for å dele ut prisen, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad Media, Jan M. Moberg i pressemeldingen.

Moberh håper og tror at de sammen vil styrke ambisjonene om å fremme kunnskapen om hva norsk teknologi kan bidra med i verden.

– Vi ble imponert over hva Kongsberg Agenda fikk til i 2022 og synes det er flott at arrangementet blir videreført. Norge trenger bevissthet rundt fremtidens teknologiske muligheter, uttaler Moberg.

(Saken fortsetter under bildet)

– Feire og hedre

Å være vertskap for utdelingen av den gjeve teknologiprisen, er et stort og skritt i riktig retning for Kongsberg Agenda, skriver Kongsberg Næringsforum i pressemeldingen.

– Det er dette Kongsberg Agenda handler om, å skape en møteplass hvor teknologi, verdiskaping og kompetanse kan få stå i sentrum og bli løftet opp og fram, sier dag leder i Kongsberg Næringsforum og prosjektleder for Kongsberg Agenda, Wivi-Ann Bamrud.

Hun legger til at de gleder seg til samarbeidet med Teknisk Ukeblad og håper å gjøre prisutdelingen til en stor begivenhet hvor man kan feire og hedre fremdragende teknologiprestasjoner.