Pride og Bibelens 6. bud

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et leserbrev av 2.7 kommer Knut Lid med en påstand at det å gå i Pride er synonymt med å bryte det 6. bud «Du skal ikke bryte ekteskapet/drive hor.»

27. august 1993 inngikk jeg et registrert partnerskap med Jørn Hagen. Vi avla et løfte på Kongsberg Sorenskriverkontor om et samliv i gjensidig kjærlighet og troskap. Det innebærer et løfte om hjelp og samhold i alle livets situasjoner. Dette er forutsetningen for et harmonisk og meningsfylt fellesskap, sa sorenskriver Stein Husby til oss. Videre minte han oss om betydningen og alvoret av det løfte som vi gir hverandre om å leve i partnerskap med hverandre.

Derfor gikk jeg med hevet hode i Homoparaden (som var navnet den gangen) i Oslo juni 1994. Derfor kan jeg ikke følge logikken din, Knut Lid, at jeg skulle drive hor, eller bryte et løfte basert på gjensidig kjærlighet og troskap ved å gå i denne paraden.

Jeg har ingen forpliktelse ovenfor det 6. bud eller de andre 9 budene. Min forpliktelse er mot det løfte jeg ga 27.8.1993 ved å inngå partnerskapet med han jeg elsker.

Det løfte har jeg ikke tenkt å bryte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken