Pride!

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Knut Lid, jeg er ikke JustSalvesen. Men, ditt leserbrev går ut til alle som leser Lp, og siden du mener at det sikkert er flere som ønsker svar fra ham, er det vel bare rett og riktig at det også besvares fra flere som ser hans syn på saken. For ordens skyld, jeg har kun lest ditt innlegg, og tar derfor kun utgangspunkt i det.

Ditt leserbrev er i seg selv et bevis på hvorfor «Pride»er veldig viktig. Det er rett og slett veldig viktig for at personer med fordommer mot de som er annerledes enn dem selv, skal forstå at alle mennesker like verdifulle. Alle mennesker er like viktige og verdifulle uansett hudfarge, tro og legning. Om folk er født heterofil eller homofil er like lite selvvalgt som å være født mann eller kvinne, svart, gul eller hvit. Fordommene du legger for dagen ved å indikere at homofile bryter ekteskaps loven og driver hor mer enn oss heterofile, er veldig drøy. Derfor ser jeg det som en selvfølge at du har satt deg grundig inn i saken før du går ut offentlig med en så sterk påstand.

Det at noe har vært tradisjon i tusenvis eller hundrevis av år er vel ikke det samme som at det er riktig? Slavedrivere bortførte afrikanere i «hundrevis» av år og solgte dem til hvite som arbeidskraft. Mener du at dette også skulle fortsatt, fordi det var tradisjon? Det er også et bud som heter at «du skal ikke slå i hjel», men ble ikke mange land i verden kristnet ved at folk fikk valget om å vende seg til kristendommen, eller bli slått i hjel? I Islam har de sine fem søyler, hvorav den ene handler om at du ikke skal såre en annens hjerte. En vakker, flott og inkluderende holdning som er flere tusen år gammel, og som i seg selv omfatter de fleste av de ti bud.

Når det gjelder tro er det interessant hvordan tolkningen av skriften, uansett tro, skaper individuelle sannheter der noen mener at deres tolkning er mer riktig enn andres. Hvis man finner noe galt med «alle» rundt seg bør man kanskje vende blikket innover…

For ordens skyld, min toleranse er heller ikke total. Den omfatter for eksempel ikke mennesker med dragning mot å skade andre, som for eksempel pyromaner, pedofile o.s.v Men, tenk hvilken fantastisk verden vi kunne levd i hvis alle kunne akseptere andres rett til å være seg selv!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken