Laagendalsposten var sammen med Drammens Tidende og Nettavisen nominert til Amedias redaksjonelle priser innen kategoriene beste featurejournalistikk og beste journalistikk for dekningen av drapene i Hyttegata 13. oktober i fjor.

Kraften i journalistikken

Onsdag kveld vant de prisen for årets beste journalistikk.

– Onsdag 13. oktober 2021 fant en av de mest dramatiske hendelsene Norge har opplevd siden terroren i 2011 sted utenfor kontorlokalene til en mindre lokalavis. Hendelsen var toppnyhet i nasjonale og ikke minst internasjonale medier. Men det var tre redaksjoner i Amedia som ble nyhetsledende. Som leverte «breaking news» og den viktigste og mest innsiktsfulle journalistikken i saken. Prisen for beste journalistikk i Amedia går til redaksjonene i Laagendalsposten, Drammens Tidende og Nettavisen for å ha vist kraften i journalistikken i en krisetid, sa konsernsjef Anders M. Opdahl i Amedia da han delte ut prisen.

– Dyp tragedie

De tre redaksjonene mottok stående applaus fra salen da de kom opp på scenen og tok i mot prisen.

– Bakteppet er en dyp tragedie, men når den tragedien skjer så er det fantastisk godt som en ansvarlig redaktør i en lokalavis å vite at du har medarbeidere som rykker umiddelbart ut, sa ansvarlig redaktør i Laagendalsposten, Jørn Steinmoen.

– Dette er en lagseier for lokaljournalistikken og for det oppdraget vi har, sa han.

Steinmoen synes det er fantastisk godt å være en del av Amedia når tragedien skjer.

– Det er når tragedien skjer og når verdenspressen virkelig på en måte kjører rally til Kongsberg at du også føler du skulle hatt noen flere ressurser, sa han, og takket for all støtte, oppmerksomhet og lagfølelsen som bidro til å sette søkelyset på hva som skjedde.

Til sammen var det påmeldt 130 ulike bidrag fra 40 mediehus, hvorav 24 bidrag er påmeldt i mer enn én kategori.