Mathias Eick er blant de jazzmusikere som ikke bare har et stort navn i de indre kretser av kritikere og spesielt jazzinteresserte, men i høy grad hos det allment interesserte publikum. Hans talent ble tidlig lagt merke til, i band som Jaga Jazzist og Motif.

I 2006 ble han kåra til verdens største unge jazztalent av «International Jazz Festivals Organizations». Mathias Eick har gjort suksess med samarbeid med en rekke kjente musikere – av vidt forskjellig slag, som Chick Corea, Trondheim Jazzorkester, Elvira Nicolaisen, Manu Katché, Jacob Young og mange flere. Hans første egne plate The Door kom i 2008 på det prestisjetunge plateselskapet ECM. Både den og de etterfølgende platene har fått strålende kritikker. I 2018 kom Ravensburg, og det er de musikerne som han har med seg på den, og den musikken som presenteres der, vi stort sett får høre på onsdagens konsert.

– Jeg ville denne gangen følge en mer melodisk og rytmisk tradisjon, og føye meg inn i den lyriske, nordiske ECM-estetikken som jeg er vokst opp med», sier Mathias Eick om musikken på Ravensburg.

Selv om musikken til Mathias Eick ofte har et «nordisk» preg og kan være både melankolsk og vakker, så er den ikke bare det. Sannelig kan det også både bruse og swinge heftig av musikken hans, mener Tor Dalaker Lund, leder av Kongsberg Jazzevidence.