Gå til sidens hovedinnhold

Prøver å skape julestemning – tross alt

Det er første advent søndag. Først og fremst koronaen, men også været gjør at den tradisjonelle julestemningen sitter langt inne. Kongsberg Byorkester har bestemt seg for å gjøre så godt de kan likevel.

– Første søndag i advent stiller vi i små grupper og spiller julesanger utendørs på utvalgte steder i noen ettermiddagstimer. På denne måten ønsker byorkesteret god jul og håper litt julemusikk er en hyggelig avveksling i en stille tid, sier leder Kjersti Søli.

Ny vri

Det er ikke så mye annet som minner om jul, mange arrangementer er avlyst og det blir neppe så mange mennesker å se i gatene søndag. Byorkesteret er normalt et fast innslag under åpningen av julegata på Lågdalsmuseet. Dette blir det ikke noe av, men orkesteret prøver seg på en liten vri.

– Vi prioriterer byens institusjoner. I fjor hadde vi konserter inne, men det lar seg ikke gjøre i år. Derfor vil vi stå utenfor og spille, forteller Kjersti Søli.

Smitte-hensyn

De planlegger også noen småkonserter rundt Nytorget på Vestsida.

– Det blir nok litt nissepreg på musikerne og de vil spille de tradisjonelle julesangene. Det blir helst sikkert «Glade jul», lover hun.

Kongsberg Byorkester prøvde seg på et lignende opplegg i grupper også på 17. mai år. Alt sammen blir selvsagt innenfor smittevernrammene, sier Søli.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.