Og hva gjør Helseforetakene? Sparer penger. Psykiater Randi Rosenqvist har vært mye i media og på arrangementer i forbindelse med psykisk helsevern. Jeg har ennå ikke sett noen kommentarer fra Ap. Oslo universitetssykehus planlegger for nedbygging.

Divisjon for psykisk helse og avhengighet ble i november 2022 pålagt å spare en kvart milliard i 2023. Direktøren kan ikke garantere at dette ikke går ut over tilbudet til barn/unge. På nyhetene i dag var det en ny rapport som kunne fortelle at behovet for psykisk hjelp blant unge er økende. Rosenqvist skriver videre «Helseministeren har tillit til at helseforetakene administrerer kuttene selv om hun «eier» foretakene. Dette medfører at jeg er sikker på at psykiatriske pasienter nedprioriteres nok en gang».

Røed skriver at det blir like stor plass til psykiatriske pasienter på nye Drammen sykehus som på Blakstad. Kan du garantere at det blir like stor plass i en høyblokk ved Sinsenkrysset, når Gaustad legges ned. Rosenqvist har igjen gitt uttrykk for at også omgivelsene har mye å si i en tilfriskningsprosess. Dette har dere ikke forstått. Gaustad legges ned, ryktene sier at Blakstad selges, psykiatrisk sykehus i Fredrikstad er solgt, der blir det bygd leiligheter. Du skriver at Ap øker midler til døgnplasser til de som trenger det. Men når døgnplassene ikke er der? Dessverre tror jeg ikke politikerne ser den virkeligheten pasienten og ikke minst pårørende kjenner.