Gå til sidens hovedinnhold

Redaktør Steinmoen og fakta

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et innlegg i Lp den 28. september skriver redaktør Steinmoen følgende: «Industrileder Hans Peter Havdal rettet kritikk mot avtroppende varaordfører Kjell Gunnar Hoff og Kongsberglista. Flere har ment at vi burde holdt oss for god for å publisere på valgdagen. Noen antyder at dette var planlagt av oss for å ramme Kongsberglista. Jeg vil understreke at begge parter kom rikelig til orde.»

Jeg reagerer på redaktørens omgang med fakta. Havdals innlegg kom i papiravisen på lørdag, mens det var valg på mandag. Det var da aldri noe tid til tilsvar til Havdal.

På selve valgdagen fulgte Lp opp med en artikkel med tittelen «Uro i Vekst i Kongsberg – prosjektet». Når det gjaldt denne oppfølgeren, ble jeg intervjuet og fikk se journalistens utkast til den sekvensen hvor jeg var omtalt. Deler av denne refererte feil det som skjedde i Formannskapet. Jeg kontaktet i den anledningen rådmannen og fikk bekreftet at jeg husket riktig. Journalisten, som var til stede under Formannskapsmøtet, husket heller ikke detaljene. Jeg sendte ham en e-post, hvor jeg gjorde ham oppmerksom på feilen. Det tok han ikke hensyn til og artikkelen kom på trykk på valgdagen. Diskusjonen i Formannskapet gjaldt størrelsen på styringsgruppen til prosjektet «Vekst i Kongsberg». Dessuten var det fra kommunens side glemt å inngå avtale med Kongsberg Næringsforum om sekretariatsfunksjonen for prosjektet. En tidligere samarbeidsavtale ble sagt opp i 2018. Etter forslag fra meg vedtok Formannskapet følgende enstemmige vedtak: «Endelig organisering av styringsgruppen ses i sammenheng med ny samarbeidsavtale med KNF som fremlegges for formannskapet den 25. september». Dette var altså «uroen». I Formannskapsmøte den 25. september ble det opprinnelige forslaget og ny samarbeidsavtale vedtatt uten diskusjon.

I et intervju etter valget mente jeg at innlegget fra Havdal, som attpåtil fikk kronikkplass sjenerøst tildelt av Lp, samt artikkelen på valgdagen, satte Kongsberglista og undertegnede i et dårlig lys. Det kostet oss med stor sannsynlighet stemmer. Og det var vel meningen. Selv i nevnte intervju kunne ikke redaktør Steinmoen dy seg: Han fikk inn et «haleheng» i selve intervjuet, hvor han mente at jeg farer med konspirasjonsteorier. Og ikke nok med det, Havdal fikk også et «haleheng» i intervjus form til intervjuet. Her gjentar han at «Hoff har ved sitt utspill om Vekst i Kongsberg i siste formannskapsmøte, skapt uro rundt dette prosjektet». Og det skriver han om meg, som har vært den største kraften i å drive fram prosjektet, mens han selv i brev til gruppelederne i H, Ap og Kongsberglista den 14. mars, 2018 forsøkte å torpedere hele prosjektet! Brevet og omstendighetene rundt kan vi komme tilbake til senere.

Det er vanskelig å tro annet enn at nevnte kronikk og den oppfølgende artikkelen bevisst ble publisert i tilknytning til valgdagen. Det ekskluderte oss fra en oppklaring før valget og selv feil gjengivelse ble ikke tatt hensyn til. Det er uriktig det Steinmoen hevder at «begge parter kom rikelig til ordet».

Kommentarer til denne saken