Kommunestyret har behandlet årsmeldingene for de kommunale foretakene i Kongsberg. Ett av disse heter Kongsberg knutepunkt som administrerer stasjonsområdet hvor bussene og drosjene. De har åpenbart ikke fulgt boka hva angår regnskap og årsberetning.

- Kontrollutvalget påpeker at fristene må holdes. Ett punkt må bli bedre - og det er evne og vilje til timeplanen for regnskap. De har fått flere purringer for å få regnskap og beretninger ferdig og signert. Så graverende har det vært at at revisor ikke hadde grunnlag til å uttale seg i mai.

Les også: Elbysyklene er ankommet Kongsberg: – Dette dekker et behov

Lover opprydding

Sigve Brouwer (MDG) som er styreleder for Knutepunktet og som også sitter i kommunestyret, tok deretter ordet.

- Jeg er styreleder - og takker for sparkene vi her har fått - vi skal ta tak i tingene slik at det blir i orden, sa han fra talerstolen.

- Per Håvard Kleven ba om replikk, hvorpå han uttalte.

- Akkurat det der var veldig sporty av styrelederen, for krassere en dette blir vi ikke i kontrollutvalget, sa Kleven.

Drift

Det har vært diskutert hvorvidt Kongsberg knutepunkt bør fortsette å eksistere som kommunalt selskap, men flertallet har ønsket det ettersom det kan bli et viktig verktøy i byutviklingssammenheng.

Knutepunktet mottar i dag noe leieinntekter for bussholdeplassen foran stasjonen, tidligere hadde de parkeringsinntekter fra pendlerparkeringen, men ikke nå lenger.

Les også: Line mener førsteinntrykket er for dårlig