Gå til sidens hovedinnhold

Reguleringsplanen Hasbergtjerndalen – Steglet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frøydis Løken og Geir Ølsnes skriver i et engasjert innlegg i Lp at de oppfatter Kongsberglistas utsettelsesforslag av reguleringsplanen i Hasbergtjerndalen vil bety fortsatt stor trafikkstøy i den «nye» gata Bergmannsveien.

Vi er selvfølgelig oppriktig interessert i at det blir mer enn levelige støyforhold i gata ved redusert trafikk. Hva støyen og trafikken blir vet vi ikke før vi har vunnet erfaring med den nye E134-traseen. Den vil ta det meste av gjennomgangstrafikken og også en del av bytrafikken. Så snart E134 er i drift våren 2020, vil trafikk og støy umiddelbart bli redusert. Når det nye trafikkmønsteret har satt seg vet vi med sikkerhet hvilke ekstra trafikk- og støyreduserende tiltak som er nødvendig i Bergmannsveien.

Reguleringsplanen er stipulert til å koste kr 140 mill., hvorav kr 100 mill. for Kongsberg kommune. Vi bør derfor ha kunnskap slik at vi gjør de riktige tingene og i riktig rekkefølge. Reguleringsplanen legger dessuten opp til store inngrep overfor flere grunneiere. I tillegg må vi være sikre på at tilgjengeligheten både til Vestsida og Vestsidaplatået blir god. Det var svært mange på det åpne møtet vi avholdt 12. august som ønsket en utsettelse i tråd med hva jeg har nevnt ovenfor.

Om det blir utsettelse eller en annen løsning enn det nåværende forslaget, er ikke avgjort. Saken kommer opp igjen til ny behandling i septembermøtet i UMU.

Kongsberglista er et JA-parti, til tross for at noen mener vi er det motsatte. Vi er selvsagt for utvikling og endring, men vi mener at vi i større grad enn tidligere må styre denne utviklingen i en ønsket retning og på en helhetlig måte. Vårt programregnskap for inneværende periode og programmet for den som snart starter bekrefter dette. Vi har i inneværende periode vært det førende partiet og er, sammen med våre samarbeidspartier, stolte over det vi har fått til. Og vi vil fortsatt si et rungende Nei til byutviklingsprosjekter som ikke er tilpasset de bygningsmessige omgivelser. Men der håper vi at vår fanesak «Byutviklingsprosjektet» kan bidra til stor enighet om hvordan vi ønsker at byen skal videreutvikles.
 

Kommentarer til denne saken