(Siste)

Mange reiser utenlands i juleferien. De fleste for å få sol og varme, men også for å oppleve andre kulturer og for å slippe julestresset her hjemme.

Årets jul er dessuten veldig fordelaktig for arbeidstakerne. De fleste behøver bare ta ut fem dagers ferie for å få to uker sammenhengende fri.

Mange utnytter dette til å dra på langtur, noe som viser seg i reisestatistikken der nettopp reiser lengre bort øker mest.

– Flere og flere er interessert i å feire jul i utlandet når fridagene faller slik de gjør i år. Thailand har lenge vært en favoritt og selv om Bangkok har en nedgang i julereiser i år, så øker spesielt Koh Samui mye. Men folk flest velger seg likevel Kanariøyene, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

India har seilt opp som en av denne julens virkelige reiseraketter.

– India er et veldig spennende land med mange kontraster. Her blandes moderne livsstil og tradisjoner og, for mange er det en drøm å oppleve blant annet Goa og Dehli, sier Wolff Andresen.

USA er også et populært reisemål i julen, og det er først og fremst Los Angeles og Orlando som har kraftig økning i bestillingene.

Hit øker bestillingene mest

  • Delhi, + 480 prosent
  • Los Angeles, + 467 prosent
  • Madrid, + 467 prosent
  • Orlando, + 450 procent
  • Cape Town, + 450 prosent

PS! Ticket selger reiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper, hotell og leiebilselskap. (ANB)