Sommerferien er akkurat i gang for byens skoler, og fredag reiste Kongsberg Guttemusikkorps juniorkorps på korpstur til Kristiansand. Her ble vi innlosjert på en av byens ungdomsskoler og nøt fredagskvelden i skolens fine uteanlegg i strålende sommervær. Lørdag startet Sørlandets musikkfestival, arrangert av Randesund Skolemusikk. Randesund har arrangert denne festivalen annethvert år siden 1985, men på grunn av korona er det fire år siden sist gang arrangementet gikk av stabelen. I år var det 25 korps hadde satt av tre dager til sol, sommer og korpsmusikk i sørlandsbyen. I musikkfestivalen inngår marsjkonkurranse, showkonkurranse og konsert og besøk i Kristiansand dyrepark.

Juniorkorpset deltok i marsjkonkurransen som ett av syv korps, hvor vi var eneste rene juniorkorpset. Juniorkorpset har trent til konkurransen siden slutten av april, med ett helgeseminar og flere onsdagskvelder. Lørdag stilte de med full konsentrasjon og stort engasjement. I full sommervarme leverte korpset noe av det beste de har prestert. Og på premieutdelingen samme kveld ble det klart at det var en solid prestasjon. I konkurranse med korps med eldre besetning tok Guttemusikkens juniorkorps bronseplassen! Jubelen stod i taket da plassen ble annonsert. Prisutdelingen ble avsluttet med drilloppvisning med Tveit Union musikkorps. Disse deltar på internasjonale drilloppvisninger på lik linje med Garden, og det var nok mange musikanter med stjerner i øynene da musikken stilnet lørdag kveld.

Søndag morgen holdt juniorkorpset konsert ved hovedinngangen til Kristiansand dyrepark. Deretter tilbrakte vi en nydelig dag i Dyreparken med tur på Tømmerrenna, rusling i Kardemommeby, og Kaptein Sabeltanns spøkelseshus. For mange har det vært aller første tur uten mor og far og lykkelig er den som selv kan velge om man skal kjøpe sukkerspinn eller is, eller kanskje begge deler. Nå returnerer vi til Kongsberg fulle av gode sommerminner og takker Sørlandet musikkfestival og Randesund Skolemusikk for arrangementet.