«Reisen til Venezia»

Lars Vik og Anne-Sophie Erichsen spiller det elskelige gamle ekteparet, med både fantasien og kjærligheten i behold.

Lars Vik og Anne-Sophie Erichsen spiller det elskelige gamle ekteparet, med både fantasien og kjærligheten i behold. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt En hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten


I et hus i Furustadveien i Porsgrunn bodde forfatteren Bjørg Vik. I huset ved siden av bodde et elskelig eldre ektepar, en apoteker og hans pianospillende hustru. Oddlaug og Sverre Winther Pedersen.

En gang Bjørg Vik banket på hos dem ble hun møtt av Sverre i fullt fjellantrekk i døren, og da Bjørg spurte hvor de skulle reise så svarte han: «Nei, de var på farten de, akkurat nå var de langt oppe i Rondane».

Slikt blir det teater av.

I 1992 skrev Bjørg Vik «Reisen til Venezia», til det nystartede Intimteateret, sterkt inspirert av dette parets verdensomspennende reiser - i egen stue. For det mottok hun i 1993 Ibsenprisen.

I 2016 feiret Grenland Friteater 40 år, som landets eldste frie teatergruppe. Gjennom hele sin lange eksistens har de produsert 154 premierer og spilt for et publikum på mer enn 1,1 mil. mennesker i 35 land.

«Reisen til Venezia» var deres jubileumsforestilling. Den hadde premiere under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival i juni 2016 og ble spilt for utsolgte hus, til stor glede for både anmeldere og publikum.

Etter premieren har forestillingen vært på turne høsten 2016, og høsten 2017. I disse dager legger teatret ut på turne for tredje gang.

14. mars gjester de Kongsberg Musikkteater med forestillingen, som de karakteriserer som en vemodig komedie. En hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten.Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken