Gå til sidens hovedinnhold

Rollag-kunstner er med i Høstutstillingen

Rollags kulturprisvinner deltar i den prestisjetunge Høstutstillingen i Oslo.

Gunvor Nervold Antonsen deltar i Norges største markering av samtidskunst. Hennes bidrag er hentet fra prosjektet «Vi er margen», som ble vist ved Trondheim Kunstmuseum i 2019.

Utgangspunktet for prosjektet er samtaler kunstneren har hatt med tidligere arbeidere ved KA Rollag som ble nedlagt i 2018. Prosjektet omfattet også flere skulpturer, tekstile montasjer og diktet «Vi er margen».

Statens kunstutstilling, Høstutstillingen er en kunstnerjuryert gruppeutstilling basert på fri innsendelse. I år kom altså Gunvor Nervold Antonsen gjennom nåløyet.

Samtaler

Prosjektet er basert på det som skjedde med KA Rollag-fabrikken som ble nedlagt. På bakgrunn av samtaler med tidligere arbeidere ved fabrikken, har Gunvor Nervold Antonsen skrevet et fortellende dikt fra arbeidernes perspektiv. Hun skimter personlig innsats, framtidstro og optimisme, men også nedgangstid, omlegging og til slutt nedleggelse.

Rollag-kunstneren ble også nominert til Lorck Schive Kunstpris i fjor. Dette er en pris som har fått internasjonal omtale for sin unike sammenstilling og presentasjon av de beste samtidskunstnerne Norge har å by på, og med et gjennomgående høyt kunstnerisk nivå.

Alle kunstnere som bor i Norge og norske kunstnere bosatt i utlandet er velkommen til å søke Høstutstillingen i Oslo. Utstillingen er åpen fram til 1. november i Kunstnernes Hus i Oslo.

Les også

Gunvor Nervold Antonsen får Rollag kommunes kulturpris

Les også

Gunvor er nominert til pris

Les også

Nominert til stor kunstpris

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.