Gå til sidens hovedinnhold

Rollag vil bli demensvennlig

Rollag kommune har inngått samarbeidsavtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen om å bli et demensvennlig samfunn.

Over 100.000 nordmenn lever i dag med demenssykdom og det er et mål at flest mulig skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Arbeidet med demensvennlige samfunn handler ikke om innholdet i kommunens helse- og omsorgstjenester, men hvordan vi som samfunn kan gi personer med demens en bedre hverdag.

– Det kan være så enkelt som at butikkansatte viser forståelse og vilje til å hjelpe når lommeboka er glemt, at taxisjåføren tar seg tida til å sjekke at passasjeren har på seg utesko og vinterjakke, eller ser til at han finner nøkkelen og kommer seg inn hjemme, sier enhetsleder for helse og omsorg, Gro Kristin Landerud Svingen i en pressemelding.

Den lokale arbeidsgruppa skal bidra med kursing av ansatte i ulike yrkesgrupper som jobber i blant annet butikker, transport og bibliotek, i tillegg til å spre informasjon til hele lokalsamfunnet om hvordan man kan møte personer med demens på en måte som hjelper dem til å utføre vanlige hverdagsaktiviteter.

– Det viktigste er at det oppleves trygt å gjøre hverdagslige ting, og at man ikke blir redd for å fortsette å leve livet sitt, sier demenskoordinator Connie Skogen.

– Et mer demensvennlig samfunn møter personer med demens på en forståelsesfull og god måte. Om flere kan litt mer om sykdommen, blir det lettere å leve med den og vi får et varmere samfunn for oss alle, sier ordfører Viel Jaren Heitmann.


LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken