Det er Saveur Magazines Food Blog Awards 2016 hun er nominert til som beste nye stemme. Fra 30.000 kandidater er hun nå blant de seks finalistene.

Stem her!

– Jeg er veldig glad, men også veldig ydmyk for nominasjonen, sier Nevada, en matelskende 31-åring fra Salt Lake City.

Hun falt helt for det kulinariske Numedal da familien flyttet inn på gården Koto, litt øst for Bogstrandhøgda. Mannen Espen er omstillingslederen i Rollag kommune.

LES BLOGGEN HER!

Matnettstedet North Wild Kitchen begynte hun å planlegge i desember i fjor, og lanserte den i januar. Nå får resten av verden øynene opp for hennes matblogg, og i slutten av september håper hun på å reise til New York for å være med på kåringen.

– Om det blir noen pris gjenstår å se, men bare å bli nominert er en ære, sier Nevada.

LES OGSÅ: Mat, kjærlighet og Numedal ...

Nominert som beste nykommer

Det er sjuende året prisen deles ut, og Huffington Post skriver at Saveur er et av verdens mest respekterte publikasjoner om mat, og som rangerer verdens beste matblogger. Nevada Berg har to muligheter til å vinne i sin kategori. Publikumsprisen og redaktørenes pris.

– Etter hva jeg forstår er det mulig å vinne begge samtidig også, så det er virkelig en spennende kåring, sier Nevada, som først mandag kveld får sjekke ut sine konkurrenter.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var nominert i helgen, og fra mandag klokken 18 legges alle de nominerte ut på Saveurs nettside. Så kan alle i hele verden stemme, siden dette er en verdensomspennende pris. Det blir spennende å se hvem jeg konkurrerer med, sier Nevada.

Om norsk matkultur

Selv om Nevada Berg opprinnelig er fra Salt Lake City, så handler North Wild Kitchen om norsk matkultur og mathistorie.

– Jeg ønsker å vise det fantastiske mangfoldet på det norske matfatet, med høykvalitetsingredienser fra småskalaprodusenter som brenner for sine produkter. Norge har virkelig gode råvarer, sier Espen Berg, som naturlig nok er ganske stolt av konas nominasjon.

North Wild Kitchen har allerede fått mye oppmerksomhet i både USA og Norge og har blitt nevnt i både lokale og nasjonale medier.

– Blant annet er en video av en lokal lefsebaker i Numedal ble sett over 120.000 ganger på Facebook, sier Espen.

LES OGSÅ: Over 100.000 har sett Grethe fra Rollag lage lefse

Ordføreren oppfordrer alle til å stemme

Også ordfører Dag Lislien i Rollag kommune har gitt bloggen skryt, og er like stolt av nominasjonen.

North Wild Kitchen gjør en fantastisk jobb med å sette mat og matkultur fra Numedal og Norge på kartet, og vi håper at nominasjonen gjør at flere får øynene opp for denne fantastiske dalen og landet vi bor i. Nå må vi alle stemme på Nevada, sier Dag Lislien, Ordfører i Rollag kommune.

Stem her!

At folk sprer budskapet setter Nevada Berg stor pris på.

– Saveur magazine food blog awards er høyt respektert i matverdenen, hvor noen av verdens mest leste matblogger er med.

– Jeg føler meg velsignet som lever på et sted med slike fantastiske tradisjoner, ingredienser og mennesker, og for at jeg har muligheten til å dele oppskrifter og historier på bloggen min slik at andre også kan oppleve dette flotte landet, sier Nevada Berg.

Avstemmingen starter på Saveur Magazines nettside mandag 8 august, og varer ut august måned.

LES BLOGGEN HER!