Kveldsmat i det hellige

MÅ HA MAT: Og hvor ellers skal 11-åringene i Veggli kirke spise kveldsmaten sin? ALLE FOTO: AUDUN OPLAND

MÅ HA MAT: Og hvor ellers skal 11-åringene i Veggli kirke spise kveldsmaten sin? ALLE FOTO: AUDUN OPLAND

Artikkelen er over 4 år gammel

Sjetteklassingene i Veggli kirke var «Lys Våken» i 24 timer.

DEL

Sogneprest Audun Opland i Rollag prestegjeld har sendt oss en rapport fra arrangementet «Lys Våken», som denne helgen ble holdt i Veggli Kirke, for fjerde året på rad.

I Veggli er dette arrangementet bestandig i adventstida og det er også blitt tradisjon at deltakerne lager et julespill som avslutning på «døgningen».

– I år var ni entusiastiske sjetteklassinger fra Veggli skole på plass, og jobbet fram en versjon av juleevangeliet som inneholdt både engledans, løpske sauer og pyntede vismenn. Resultatet var både morsomt og rørende da det ble vist fram for en fullsatt kirke under julekonserten til Nume TweenSing på søndag, forteller Opland.

Men det var ikke bare øving på juleevangeliet på menyen. 11-åringene rakk også både å leke, spise, synge, se film og ta en tur i tårnet i løpet av tida i kirken.

Og nytt av året var altså at dette arrangementet ble kombinert med en julekonsert med tidligere nevnte Nume TweenSing, menighetens eget barnekor.

Med der var også dirigent Monica Holtan Kongsjorden, godt hjulpet av Ruben Stranger på gitar og Eli B. Nesse på tangenter.

Koret tok antageligvis dette som en fin oppvarming til konserten med Numedal gospelkor på samfunnshuset i Veggli kommende søndag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken