Rollag-industrien får to millioner kroner

Kongsberg Automotives avdeling i Rollag skal legges ned i løpet av 2018, og nå har kommunen, sammen med Fagskolen Tinius Olsen og Kongsbergregionen, fått to millioner kroner for å etterutdanne industriarbeidere.

Kongsberg Automotives avdeling i Rollag skal legges ned i løpet av 2018, og nå har kommunen, sammen med Fagskolen Tinius Olsen og Kongsbergregionen, fått to millioner kroner for å etterutdanne industriarbeidere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kongsbergregionen, Fagskolen Tinius Olsen og Rollag kommune har fått to millioner til etterutdanning for industriarbeidere.

DEL

Det kommer fram i en pressemelding i dag.

Innovasjon Norge lyser hvert år ut 20 millioner kroner til kompetanseutvikling, og det er i denne forbindelse at Kongsbergregionen, Fagskolen Tinius Olsen i Kongsberg og Rollag har søkt og fått to millioner kroner til å etablere et etterutdanningsprogram for industriarbeidere på framtidens industriprosesser.

Ifølge pressemeldingen handler dette om å forberede seg til "Industri 4.0", eller den fjerde industrielle revolusjon, en tid der det finnes "høyteknologiske produksjonssystemer, hvor maskiner kommuniserer og samhandler med hverandre på en full-automatisk måte."

LES OGSÅ: – Vi vil kjempe for Rollag

– Industri 4.0 er godt nytt for Kongsbergregionen og Norge, og gjøre det mer attraktivt å flytte industriproduksjon tilbake til land som Norge. Denne prosessen kalles ofte «backsourcing», sier Espen Berg, leder for omstilling og nyskapning i Rollag.

Og både Kongsbergsregionen og Rollag kommune er naturlig nok positive til den støtten som nå er kommet.

– Dette er et program som kan få avgjørende betydning for Norsk industri og fagmiljøet i Rollag og regionen for øvrig, sier daglig leder i Kongsbergregionen, Håvard Fossbakken.

LES OGSÅ: Statssekretær om avslaget: Rollag er for nært Kongsberg

– Dette programmet er helt sentral for det gode arbeidet som gjøres i Rollag. Hvis vi skal videreutvikle de spennende initiativene vi har, og samtidig få en etablert industriaktør til å komme til Numedal, så må vi ha noe mer å selge enn tomme lokaler. Å øke kompetansen på industri 4.0 er et kjempeviktig steg i den forstand og en del av det store bildet, sier Rollag-ordfører Dag Lislien i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Håper minikjøpesenteret i Veggli står klart til jula 2017

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.