Jørn vil gjøre hytta di sikrere

UT PÅ TUR: Jørn Hjalland og Rollag brannvesen vil være ved utfartsstedene i påsken for å prate om brannsikring av hytta.

UT PÅ TUR: Jørn Hjalland og Rollag brannvesen vil være ved utfartsstedene i påsken for å prate om brannsikring av hytta. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er skremmende å tenke på at mer enn en tredel av alle landets hytter ikke har røykvarslere som er testet på en forsvarlig måte.

DEL

Det sier Jørn Hjalland fra Rollag brannvesen i en pressemelding, og nå har han tenkt å gjøre noe med det.

Sammen med i underkant av 60 andre brannvesen (for eksempel Kongsberg) i hyttedistrikter over hele landet, vil Rollag brannvesen være ved utfartsstedene i påsken for å prate om brannsikring på hytta.

– Vi vil også dele ut en «minihytte». Denne henges opp et sted i hytta, og gir en god oversikt hva man må passe på for å unngå brann. Den har også et magasin for ekstra røykvarslerbatterier som alltid er lurt å ha lett tilgjengelig, sier Hjalland.

LES OGSÅ: Ikke slurv med røykvarsleren

Viktig å teste hver gang

Kampanjen utføres av brannvesenet i de fleste av landets store hyttekommuner i samarbeid med Norsk brannvernforening og Tryg Forsikring.

I en ny undersøkelse blant hyttefolk oppgir hele 36 prosent at de ikke sjekker røykvarsleren på hytta så ofte som man bør.

– Røykvarsleren er trolig den viktigste brannforebyggende innretningen man har i en hytte. For å være trygg på at varsleren fungerer til enhver tid, må man teste den ofte. Aller helst hver gang hytta tas i bruk, sier Jørn Hjalland i Rollag brannvesen.

LES OGSÅ: Nå er hyttefeiingen godt i gang

Artikkeltags