Rører dere Uvdal Herredshus, tukler dere med historien

IKKE FORNØYD: Arne Ottar Svendsen er ikke fornøyd med tilstanden i Nore og Uvdal kommune.

IKKE FORNØYD: Arne Ottar Svendsen er ikke fornøyd med tilstanden i Nore og Uvdal kommune. Foto:

Av

Arne Ottar Svendsen er ikke fornøyd med hvordan politikerne og administrasjonen forvalter pengene i Nore og Uvdal, skriver han i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvordan skal dette ende? Tidligere ordfører informerte for en tid tilbake at politikere hadde brukt for mye penger.

Tidligere ordfører mente at politikerne var gjort oppmerksom på pengebruken av administrasjonen ved kommunedirektøren (rådmann) at Nore og Uvdal kunne komme på Robek-lista.

Jeg trodde kanskje at tidligere ordførere sammen med administrasjonen skulle ha oversikt på økonomien. Det er kanskje mulig at jeg ikke har sett det, men i langtidsbudsjettet for 2019–2023 sto det ikke noe om at Nore og Uvdal kunne komme på Robek-lista hvis de ikke var nøkterne med økonomien, slik jeg kunne lese.

Hvis administrasjonen har sagt dette, men kommunedirektøren ikke har skrevet dette i fremleggelsen av langtidsbudsjettet, da kan en begynne å spørre hva dette er. Hva har så administrasjonen med kommunedirektøren vært i sin vurdering av økonomien, da de fremmet forslag om gigantprosjektet på Rødberg. Viste de om muligheten av Robek-lista, da?

Eller når kommunalsjef på teknisk informerte kommunestyret i desember i 2019 om prosjektet? Nåværende ordfører sier at det blir tøffe innstramninger. Det skal selges over en lav sko, for de skal spare 20 mill. hvert år. Hva skal selges neste år da?

Penger har de ved flytting av bautaen, så kommunedirektøren tenker vel slik om økonomien. Vi bruker penger når vi mener det og ikke bruk penger på noe som gir avkastning i fremtiden.

Uvdal Herredshus er et symbol for tidligere Uvdal kommune og lag og foreninger bruker dette. Så rører dere dette, så er dere med på å tukle med historien. Mulig det også kan være verneverdig bygg. Uvdal skole skal nok en gang prøves å legges ned. Er det derfor politikere ikke har gjort noe med trafikksikkerheten der, for skole og barnehage?

Jeg sendte brev til ordfører og fylket for flere måneder siden, men ikke noe svar. Jo det kom en e-post fra ordføreren at han hadde videresendt den til administrasjonen, så da er også dere i administrasjonen, for å ikke ha trafikksikkerhet for alle barn i kommunen på stell.

Tenk dere godt om dere som skal legge til rette for barna sitt beste i en kommune. Hva er økonomien med dette? Hva koster det å investere enda mer i Rødberg skole? Kan ikke en tanke være å la barneskolen være i Uvdal og ungdomsskolen på Rødberg eller motsatt, hvis det må gjøres noe. Det blir ikke lenger for Tunhovd å reise til Uvdal eller Nore, men kanskje litt kortere.

Godfarfoss skal opp i formannskapet samme dag som kommunestyremøtet. Er dette en behandling som er bra?

Det kommer inn inntekter fra kraft, både salg av konsesjonskraft og diverse avgifter på de produserende kraftverkene, så jeg synes at noe må få lov å tilbakeføres i form av å legge til rette for alle steder i kommunen.

Jeg vurderer å starte et nytt parti som ser helheten i kommunen, kanskje dette kunne vært en ting. Kanskje dere politikere med administrasjonen ved kommunedirektøren greier å ødelegge alt før neste valg. Husk Erik Byes video om politikere: «Dere er ikke noen herrer, men tjenere for folket»

Politikere fra Nore er jo imot Uvdal (se Imingfjellveien), så kanskje best å fratre i denne sammenslutningen og søke mot Hol. Da får Hol med seg rettigheter til Uvdal i Godfarfoss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.