Togtrafikken i gang igjen

Av

Ved 6-tiden mandag morgen ble Nationaltheatret togstasjon evakuert etter meldinger om røyk, og alle tog ble innstilt. T-banetrafikken gikk og går som normalt. Klokken 08.30 melder Oslo politiet at togtrafikken er i gang igjen.

DEL

Politiet mottok melding om røyk og mulig brann klokken 6.05. Det var en vekter som meldte ifra om røykutvikling

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt sier til NTB at flere titalls personer ble evakuert fra togstasjonen.

– Vi begynte å evakuere stasjonen etter at det ble meldt om røyk i en rulletrapp, sier Stokkli til NTB.

Røyk i en rulletrapp

Det var uvisst hvor røyken kom fra, men den var observert i rulletrappen som går ned mot togspor 1 og 2. Litt senere kunne man fastslå at røyken trolig skyldtes en elektrisk feil, ifølge politiet like etter klokken 07.00 i dag tidlig. På det tidspunktet var det uvisst når togtrafikken ville komme i gang igjen.

Togene går igjen

Klokken 08.30 melder NTB at togtrafikken straks er i gang igjen.

– Rundt klokka 8.30 kunne politiet melde at trafikken var i ferd med å starte opp igjen.

– Alle nødetatene drar fra stedet. Brannvesenet har ikke funnet årsaken til røyken. Togtrafikken skal være i gang om kort tid, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Ingen skadde

– 25 personer har kommet seg ut. Ingen har hatt behov for helsehjelp. Vi har også stoppet folk som har kommet fra T-banen til togstasjonen, opplyser Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Røykdykkere på stedet

Brannvesenet i Oslo opplyser at de hadde seks brannbiler på stedet.

– Det er noe røykutvikling inne på stasjonen. Røykdykkere fra Briskeby brannstasjon og Hovedbrannstasjonen forsøker å finne årsaken, opplyste Oslo 110-sentral på Twitter i 7-tiden.

En halvtime senere skriver brannvesenet at røyken har avtatt, og at røykdykker nå sjekker tekniske rom.

LES OGSÅ:

Artikkeltags