– Da vi om til tunnelen, så trodde vi det var brann, siden det var så mye røyk, sier Tore Rakvåg i Kongsberg brann- og redningstjeneste.

Men så etter en stund forsvant røyken, og brannmannskapene fant ikke noen årsak til at det skulle brenne der inne.

– Røyken var i tunnelløpet som går i retning Kongsberg sentrum, og vi søkte med varmesøkende kamera for å sjekke om det kunne være noe av det elektriske som hadde kortsluttet og tatt fyr. Men vi fant ingen ting, sier Rakvåg tirsdag morgen.

Kraftig røykutvikling

Klokken 17.13 mandag meldte 110-sentralen om kraftig røykutvikling fra Svartåstunnelen. Da Laagendalsposten snakket med vakthavende rundt klokken 17.20, sa han at brannvesenet akkurat hadde kommet fram og ikke visste hva som er årsaken til den kraftige røyken.

Tunnelen ble stengt i begge retninger og grundig undersøkt. Det viste seg at det ikke var personer eller kjøretøy der.

– Vi har ikke funnet ut hvorfor det kom røyk, men ut fra det veivesenet har sett på av video fra overvåkingskamera, kan det tyde på at røyken kom fra en lastebil, sier Marianne Mørk fra Sør-Øst politidistrikt.

Politiet skriver på Twitter at lastebilen kjørte i retning Notodden, altså det andre løpet som røyken var i da brannvesenet kom.

– Og det er riktig. Lastebilen skal ha vært på vei i retning Notodden, men røyken har trukket seg inn i det andre tunnelløpet, sier Rakvåg hos brannvesenet.

Fra lastebil

Klokken 18 ble det meldt om at tunnelen er åpen igjen.

Geir-Petter Nedregård på politivakta i Kongsberg sier til Lp i 22.30-tiden at man ikke vet mer om årsaken. Fortsatt er teorien at den kraftige røyken kom fra en lastebil. Tunnelen ble gjennomsøkt med varmesøkende kamera, uten at man fant noe.