(Romerikes Blad)

– Vi var ute og gikk tur ved Nordbytjernet sammen fredag kveld. Så slet Blå seg løs fra hundebåndet og forsvant. Han pleier vanligvis å komme raskt tilbake når jeg roper på han, men denne gangen skjedde det ikke, sier Rune Nesset.

Han valgte etter en liten stund med leting og roping å gå hjem for å få på seg mer klær, mens en venninne kjørte ut for å lete etter hunden. Han var raskt tilbake til tjernet igjen og forsøkte å lokke frem hunden med både godbiter og rop. Ingenting skjedde.

Fant hunden i søpla

– Plutselig hører jeg en pipelyd, som han pleier å lage, og jeg fulgte lyden. Da det begynte å gå opp for meg hvor lyden stammet fra, var første tanke: «herregud, det kommer fra søppeldunken», sier Nesset.

Han så ned i søppeldunken ved Nordbytjernet, og antakelsen var rett, der satt hunden Blå, som er en liten dvergpincher, og pep.

– Åpningen på kassene er nokså smal, så noen må jo ha presset han ned dit. Fordi åpningen er så liten kunne han heller ikke komme seg opp. I tillegg var han helt neddynket i alkohol, forteller Nesset.

Han reagerer nå sterkt på at noen kan gjøre dette mot et dyr.

– Dette er det verste jeg har opplevd. Jeg kan ikke tro at det finnes mennesker der ute som kan gjøre noe sånt. Det er en forferdelig opplevelse. Da jeg fikk han opp av søppelkassa, gikk det i svart for meg et lite øyeblikk, jeg husker lite. Man tror jo ikke at noe sånt skal kunne skje her, sier Nesset.

Han vet ingenting om hvem det kan ha vært som kan ha utsatt hunden for en slik handling, men har likevel gjort seg noen tanker.

– Det var noen som sto og prata ved noen biler på parkeringsplassen ikke så langt unna, men jeg kan ikke vite om det var dem. Det er vanskelig å si hva som kan ha skjedd her, men man tenker seg jo at det må være barn eller ungdom. Jeg kan ikke se for meg at noen voksne kan gjøre noe slikt, sier Nesset.

Håper noen kjenner seg igjen

Ifølge hundeeieren skjedde det hele mellom klokken ti og elleve fredag kveld. Nå håper han at de skyldige kjenner seg igjen og tar kontakt.

– Jeg håper også at foreldre som mistenker deres barn kan ha noe med dette å gjøre, snakker med barna sine. Jeg håper at det er noen der ute som har dårlig samvittighet i dag. Det er derfor jeg vil fortelle historien, sier Nesset.

Han forteller at venninnen, som hjalp til i letingen, ringte politiet da det hele var over.

– Og jeg skal også anmelde dette i neste uke. Jeg mener at dette er viktig. Det kan være at den blir henlagt, men likevel er det nok lurt å gjøre det. Kanskje de finner noen som har sett eller hørt noe, sier hundeeieren.

Frisk hund

Han er fremdeles rystet over hendelsen, men kan fortelle at det etter alt å dømme står bra til med hunden.

– Han var veldig glad når jeg tok han ut av søppelkassa. Så fikk jeg han hjem og i dusjen. Den delen er ikke han så veldig glad i, men da han var tørr og fin igjen, var han i veldig godt humør og ville bare leke. Heldigvis ser det ut som han ikke har blitt skremt eller skadet i etterkant, sier Nesset.

Romerikes Blad har spurt operasjonssentralen i Øst politidistrikt om de fikk noen henvendelser om denne hendelsen fredag kveld, men operasjonsleder klarte ikke å finne noe på da han gikk tilbake i loggen lørdag formiddag.