Russerevy full av sølv, Nutella og 99'ere

Artikkelen er over 1 år gammel

Bland sammen kropp, fyll, snus, sølv og Nutella - og du får en russerevy. En ikke så aller verst russerevy heller, i bunn og grunn.

DEL

«Jeg er 99'er, og vi er nummer én« rappes det fra scenen, og det stemmer nok ganske med hvordan russegjengen følte seg etter premieren på årets russerevy onsdag kveld.

Om de ikke er nummer én, så gjorde årets russekull faktisk ikke så aller verst revy. Til tross for at jobbingen ikke kom ordentlig i gang før sist søndag.

Kropp, fyll og lærere

Jeg skal innrømme at jeg kan ikke lenger telle på fingrene hvor mange år siden det er jeg var russ, og jeg er heller ikke i umiddelbar krets til noen på scenen. Dermed er jeg nok utenfor revyens målgruppe, og ikke av den som lo høyest gjennom revyen. Det tok flere andre seg derimot av.

Som forventet ble det litt kropp, litt fyll og en lærersketsj. Det er klassikere, og den såkalte oppskriften på en russerevy.  Det skal være noen grenser som tøyes, og noen foreldre eller søsken som rødmer litt av poden på scenen.

Russejentene i allsang i ekte Postgirobygget-stil

Russejentene i allsang i ekte Postgirobygget-stil Foto:

LES OGSÅ: Ville ha russerevyen i gamlekinoen – fikk nei

«Ingen russ uten buss»

Den røde, eller heller sølv, tråden var en ung russ som i LSD-rus møter Helga og Jacob på jakt etter sølv slik at de kan skaffe nok alkohol og øl til russetiden. På veien møter de gruvearbeidere i form av rappere som vil ha 01'ere på kne, Zone 6-jentene som synger at «man er ikke russ uten buss», russ som er født i feil kropp, og 00-trollet med brunkrem og slengbukser. Og ikke minst, showet hvor danserne dekker seg med Nutella og danser litt mer tettere med noen bevegelser bestemor kunne vært foruten.

Flere filmsketsjer vises på storskjerm gjennom hele revyen, spesielt gruvearbeidernes rap er godt gjennomført og fengende – teksten til tross.

Ble det litt vel mye skjermtid fremfor scenetid? Muligens. Noen tapte, interne poenger? Ja, et par. Og hvor ble det av den storslåtte avslutningen?

Likevel, russegjengen kan klappe seg på skulderen. Om den ikke er dekket av Nutella da.

Det ble dans, kropp og mye humor under årets russerevy

Det ble dans, kropp og mye humor under årets russerevy Foto:

LES OGSÅ: Russebuss: – Vi har snakket om det siden 10. klasse

Første gang på Mølla

Russen er på nye scener i år, og viser revyen for første gang på EnergiMølla etter at kravene til dem ble skjerpet på Musikkteateret. Lokalene er mindre enn de pleier, og russen setter derfor opp fire forestillinger. Men både revysjefene og EnergiMølla er storfornøyde etter premieren.

– Jeg synes vi har fått til revyen veldig bra, og vi er veldig glad for å kunne være her, sier revysjef Tobias Kiste Mømb og retter en takk til EnergiMølla og Yngvild Kristensen.

Selv er hun full av lovord om russen, og utelukker ikke at neste års russerevy også blir på Mølla.

– De fortjener det! Det har aldri vært noen problemer under tidligere russearrangement, så de er hjertelig velkommen neste år også!

LES OGSÅ:

– En feiring av dem som går ut av videregående

Gnistrende gla'pønk 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags