Nå åpner Numedalsbanen igjen

Jernbaneverket foreslår en formell nedleggelse av Numedalsbanen mellom Flesberg og Rollag. Her er et flistog mellom Kongsberg og Moelven bruk i Flesberg.

Jernbaneverket foreslår en formell nedleggelse av Numedalsbanen mellom Flesberg og Rollag. Her er et flistog mellom Kongsberg og Moelven bruk i Flesberg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter to år uten drift er Numedalsbanen igjen klar for ferdsel.

DEL

For om lag to år siden sporet et tog lastet med flis av Numedalsbanen. Siden da har banen vært nede for ferdsel, og det var lenge usikkert om den ville bli reparert.

LES OGSÅ:Havarikommisjonen undersøker avsporingen

Etter mye innsats fra blant annet Jernbaneverket, står banen nå igjen klar for transport.

– For lokalnæringen er dette en veldig gledelig nyhet. Numedalsbanen er essensiell for å opprettholde konkurransekraften til de lokale næringene, skriver kommunikasjonsrådgiver Tor Halvorsrud i Moelven Industrier ASA.

Moelven Numedal, Viken Skog og Svene Pukkverk arrangerer onsdag en uformell «re-åpning» av banen, når det første toget vil ankomme til Moelven Numedal i 10-tiden.

LES OGSÅ:Jobber med Numedalsbanen igjen

Senterpartiet er godt representert under re-åpningen, for ordfører Oddvar Garaas (Sp) fra Flesberg kommune vil sammen med stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) foreta den offisielle re-åpningen.

LES OGSÅ: Flistog går til uka

LES OGSÅ:Taper millioner på Numedalsbane-forsinkelser

Artikkeltags