Gå til sidens hovedinnhold

Samliv i tre akter

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Teaterlag inviterer til komedien «Plaza Suite» i februar. Forestillingen består av tre akter.

Egentlig er det tre enaktere som har det til felles at de alle foregår i Suite 719 på Plaza hotel l i New York en gang på 1960-tallet. De tre enakterne er alle vittige, til tider komiske og farsepregete, men likevel med en undertone av alvor, der de belyser ulike former for kjærlighet og samliv.

I den første akten møter vi ekteparet Norma og Roy Hubley som skal feire datterens bryllup på det luksuriøse hotellet. Problemet er bare at bruden har stengt seg inn på badet og nekter å komme ut. Hele akten går dermed ut på å få lokket henne ut av badet. Og det er ikke få overtalelseskunstner og anstrengelser foreldrene legger for dagen. Oppfinnsomheten er enorm i denne nokså bisarre komedien. Gjennom kaotiske og elleville situasjoner formidles også et alvorlig valg. Hvordan vil ekteskapet arte seg?

(Saken fortsetter under bildet).

Dramatikk

En berømt Hollywoodprodusent, Jesse Kiplinger, befinner seg i suiten i den den andre akten. Hit har han invitert ungdomskjæresten fra Tenafly high school, Muriel Tate, til et treff. En kvinne han ikke har sett siden han gikk ut av skolen. Hun på sin side har fulgt med på hans karriere i Hollywood i alle disse årene og vet nøyaktig hva han har foretatt seg. Det hun ikke vet om stjernene i Hollywood, er det ikke verdt å vite. Hva som skjer? Kanskje vi er vitne til mer enn en forførelsesscene på suiten i sjuende etasje?

I den tredje akten har Karen Nash bestilt suiten for å feire sin bryllupsdag og gjenoppleve bryllupsnatten med sin ektemann. Hun er full av forventning på hva kvelden og natta vil bringe. Når så den suksessrike og travle forretningsmannen, Sam Nash kommer, er det duket for en ekteskapelig samtale som etter hvert utvikler seg fra bagatellmessige uoverenstemmelser. Var det 23 eller 24 år siden de giftet seg? Og var det i suite 719? Eller var veggene blå eller grønne den gangen? Til det hele ender i noe langt mer alvorlig.

Seks forestillinger

Kjærlighet, sex, utroskap, samlivskonflikter, forventninger, middelalderkrise, skuffelser og framtidshåp. Alt som hører livet til, kan oppleves I suite 719 på Plaza hotell når et titalls skuespillere fra Kongbserg teaterlag entrer scenen.

Komedien spilles i Sølvsalen 12., 13., 14., 19., 20., og 21. februar. Alle dagene kl. 19.00.

Skuespillere: Thorbjørn Save, Unni Bjertnes Imingen, Lise-Beate Ramberg, Tommy Johansen, Mona Botner Nilsen, Kjersti Vanessa Weeden, Knut Kolberg, Carol Skalstad, Morten Løvdal, Lars Andreas Nilsen og Karete Fjelldalen Lurås.

Regi: Morten Løvdal. Regiassistent: Arve Fretheim.

LES OGSÅ:

Lyser ut økonomisjefstilling for tredje gang

Redde verden, avdeling Svene

Protesterer mot hytteplaner i uberørt område

Jazzdronningen kommer tilbake

Kommentarer til denne saken