Gå til sidens hovedinnhold

Sammen er vi sterke og kommer styrket ut av koronakrisen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nå går vi som nasjon inn i den 6. uken med helt ekstraordinære tiltak. Pandemien er global og påvirker handel og samhandling mellom land i hele verden. De samfunnsmessige konsekvensene nasjonalt og globalt ser vi ikke rekkevidden av ennå, men de er ekstreme og får store konsekvenser for både nasjoner og ikke minst individer.
Hittil i Norge er det «pøst» på med milliarder fra Staten for å opprettholde sysselsettingen. Vi vet ikke om det gir den effekten det skal. Kongsberg kommune skal gjøre det vi kan for å bidra nasjonalt og lokalt, og det gjør vi best gjennom å påvirke der vi kan for å være døråpner for Kongsbergindustrien.

Så er vi en kommune. Kommunen er politisk styrt, og administrasjonen skal iverksette det flertallet vil skal iverksettes. Sånn er det i «fredstid» og sånn er det i «krigstid». I tider som disse er det viktig at demokratiet utøves som før. Fullmaktstrukturen ligger fast- det har et enstemmig kommunestyre vedtatt. Formannskapet og kommunestyret har gjennomført digitale møter. Utvalgene følger etter. Det politiske livet går som normalt innenfor litt andre rammer.
Det er viktig at poltikk og administrasjon samarbeider godt og gjør hverandre gode. Det har vi fått til.
Det samme gjelder innenfor politikken. Politiske skillelinjer er viktig, og må fremkomme. Men i disse tider er det fornuftig å ta en ekstrarunde eller to for å se om det er mulig å få til mest mulig enighet. Det er gjort nasjonalt, og det er også situasjonen i Kongsberg-mange enstemmige vedtak og et uttalt ønske om å finne sammen i det videre arbeidet.
Kommune og næringsforeninger koordinerer og samordner seg. Dialog opprettes mot ulike bransjer.

Kongsberg har vært innovative siden sølvet ble funnet i 1623. En ting var å finne det, noe annet var å få det ut av fjellet og omsette det til samfunnsverdier. Vi har omstilt siden da. Vi har fått det til, og vi vil få det til igjen. Vi har det i oss.
Men vi må stå sammen, skulder ved skulder og side om side. Administrasjon, politikk, næringsliv, akademia og innbyggere.
Vi må snakke hverandre opp og være i hverandres heiagjeng. Akkurat nå er det viktigere enn noen sinne.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.