Det er Viseklubben Christian som arrangerer konserten. Supportartist blir det også denne kvelden. Han er også fra Sandsvær, så dette blir en gjennomført Sandsvær-kveld.

Sandsvær Strenger og Hønn er i utgangspunktet en trio som har opptrådt ved sporadiske anledninger tidligere under forskjellig navn.

Erfarne musikere

Det er Anette Skullestad som er vokalist og gitarist i trioen. Hun jobber på Kongsberg politistasjon, er talentvinner på Seljord Countryfestival, er Sense-instruktør og soloartist.

Hans Jacob Rogstad spiller tuba. Han spiller godt, enten det er med eller uten noter. Han spiller i Kongsberg byorkester, noe han har gjort i en årrekke.

Morten Marstein både synger, spiller akustisk gitar og mandolin. Han spiller i forskjellige band, og er kompgitarist i Hælmstubben og Kongsberg Trekkspillklubb.

(Saken fortsetter under bildet).

Kaller på smilet

Supportartisten denne kvelden er Ove Reidar Venås. Han lot seg begeistre og fange av visebølgen i 1960-årene. Selv trekker han fram Alf Cranner, og Birgitte Grimstad, samt et knippe nesten jevnaldrende utøvere og visediktere som Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik, Øystein Sunde og Lars Klevstrand.

Gjennom medlemskap i Kongsberg Viseklubb fra starten av kom også både ny kunnskap og forståelse for bredden i hele den nordiske visetradisjonen.

Utover på 1970-tallet lot han seg begeistre av utøvere som Halvdan Sivertsen, Ole Paus, Jan Eggum og Louis Jacoby.

– Jeg liker spesielt godt viser der teksten kaller på smilet. Lun humor i en tekst som inviterer til ettertanke, er fint. Men innimellom er det artig med elleville tekster som lokker fram gapskratten også, sier Venås til Viseklubben Christian.

Venås synes det er artig å få lov til å varme opp for Sandsvær Strenger og Hønn. Han gikk selv de fem første skoleårene på Hostvedt skole i Ytre Sandsvær der hans far var lærer. Etter kommunesammenslåingen i 1964 flyttet han til Kongsgårdsmoen i det tidligere Øvre Sandsvær hvor han begynte i 6. klasse på den nye skolen.

LES OGSÅ:

Håper at Lionel drar 5.000 på Kirketorget

Olia (35) stiller ut på Låven

Museene i Kongsberg tar opp konkurransen med Oslo og Bergen