Gå til sidens hovedinnhold

Satsing i Hvittingfoss

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mary Engrønningen og øvrige innbyggere kan være trygg på at både ordfører og det politiske flertallet har fullt fokus på utviklingen av hele Kongsberg kommune, Hvittingfoss inkludert.

Jeg hadde gleden av å stå på SPs valgstand i august og september. Det var nyttig, nettopp for å få kunnskap om hva som var aktuelt i Hvittingfoss.

En av henvendelsene gjaldt ønske om en enkel gangvei over Tuftjordet. Dette tok vi i SP tak i umiddelbart og uken etter forespørselen var ordfører Kari Anne, Alexander Bjerke og jeg på befaring med oppsitterne.

Nå ligger gangveien inne med ca 150.000 kr og dessuten ca 350.000 kr til opprusting av gang- og sykkelveien i sentrum av Hvittingfoss.

Som utvalgsleder skal jeg følge opp dette slik at det utføres i løpet av året.

En annen viktig sak som innbyggere i Hvittingfoss er opptatt av, er brannberedskapen. Etter at nabokommunene sa opp sin samarbeidsavtale med Kongsberg Brann- og Redning, stod stasjonen i Hvittingfoss i fare for å måtte redusere sin bemanning. Det kunne ikke SP på noen måte godta.

Særlig ikke fordi i Hvittingfoss fungerer brann- og redning både som brannvesen og som ambulansepersonell og politi.

Beredskapen er så viktig for SP at det i budsjettet for 2020 ble bevilget 1 million kr for å ha fast personell på stasjonen i Hvittingfoss.

Jeg er også svært fornøyd med at budsjettvedtaket innebærer at 200.000 kr er satt av over to år for å igangsette et stedsutviklingsprosjekt i Hvittingfoss.

Som utvalgsleder for miljø og utvikling ser jeg et behov for at sentrumsområdet blir utviklet. Både av hensyn til lokalbefolkningen, men også av hensyn til handel og gjennomgangstrafikk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.