Se, hvem som kom til verden i dag!

– Reinsdyrkalvens ankomst vekker de ekstra sterke følelser av ydmykhet over naturens fantastiske tilpasning til selv det tøffeste miljø, sier Tuva Thorson.

DEL

Den daglige lederen på Langedrag naturpark stråler etter at den første reinsdyrkalven kom til verden i dag 28. april.

– Det er snø og minusgrader, men den nyfødte kalven er beredt til å møte det barske klima mer enn 1000 meter over havet. Det er et under hver gang det kommer nytt liv til verden. Det å se kalvens første prøvelser på å få de lange beina under seg i snøen, se de vaklende første skritt, fortsetter Thorson, som har sendt Laagendalsposten flere bilder av det lille vidunderet.

Se alle bildene vet å klikke på bildet øverst i saken!

De første stegene

Hun beskriver kalvens søken etter den livsviktige første råmelken, de nye oppdagelsene i den plutselige store verden, og se relasjonen mellom mor og kalv.

– Og se pelsens hule hår og fine fettlag som gjør at den lille kroppen holder seg tørr og varm i et så tøft klima, vite at reinsdyrmelk er så fet som kremfløte og derfor at et par slurker er nok for å gi energi. Det gjør godt å kjenne seg ydmyk og føle at det bruser av glede over det nye liv som våren bringer oss, skriver Thorson.

LES OGSÅ: Sverdet er tilbake i Uvdal etter 119 år

Åpner igjen fredag

Tuva er også ekstra glad, siden de fra 1. mai igjen kan ønske velkommen til Langedrag naturpark for besøkende.

– Etter nesten sju ukers stengt på grunn av korona-viruset åpner vi igjen. Dette er tøffe tider for en bedrift som har uunngåelige store utgifter som stell og dyrefôr, fortsetter Tuva Thorson.

Forresten, hva kalven skal hete? Det skal de som følge Langedrag på Facebook få være med og bestemme:

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags