For fredag var det duket for et lokal-oppgjør, siden Sebastian Christensen fra Flesberg konkurrerte mot Tine Gajda fra Drammen.

Sebastian sang Etta James klassiker «Something's got a hold on me» i første delen av kveldens sending, og hadde med seg koret sitt.

– Koret hadde jenter fra Kongsberg- og Drammen-distriktet og Ringsaker. Mange av medlemmene fra DameEtagen var med, så det var veldig moro, sier Sebastian.

DameEtagen var koret han dirigerte i mange år, og som hadde en avslutningskonsert i 2017:

Matoma-skryt

Mentor Yosef sa etter innsatsen at Sebasian allerede har vunnet.

– Jeg fikk se gleden og feiringen av din egen prosess. Tusen takk og gratulerer, sa han.

– Du ser ut som en million, du synger som en million. Du er helt rå, får jeg gi deg en klem?, fortsatte Tom «Matoma» Stræte Lagergren, og sto opp i den etter hvert så berømte The Voice-stolen sin.

Da tiden kom for et resultat, så ble det klart at Sebastian går videre til ny direktesending om et par uker. Og akkurat det var han ikke forberedt på.

Ikke planlagt

– Jeg var forberedt på at dette ville bli min siste runde i The Voice. En 55-åring som konkurrerer med mange unge sangere, som mer eller mindre lever på sosiale medier. At så mange stemte på meg er jo helt fantastisk, for det er ikke bare vennene mine som har stemt. Så mange venner har jeg ikke, ler Sebastian, mens han sitter i en bil på vei til Hokksund for å øve på et korprosjekt som kommer på Kongsberg.

Og nettopp det med sosiale medier er noe Sebastian nå har satt systematisk i gang med.

– Vi må være på minst to sosiale medier, så jeg er på Facebook og Instagram. Det har blitt noen turer på Mølla i Brummundal for å sanke stemmer, fortsetter Sebastian.

Et eksempel på stemmesanking kan du se nederst i saken.

Rørt

Nå må Sebastian forberede seg til neste direktesending om snaue to uker.

– Allerede tirsdag skal vi sette i gang med forberedelsene, og hva jeg skal synge da har jeg ikke planlagt. For jeg trodde jo jeg ville ryke ut, og det med flagget til topps. Men jeg skal finne noe bra, sier Sebastian Christensen.

Det var en rørt artist som takket for støtten på direktesendingen.

– Tusen takk, tusen tall alle sammen. Takk for varme, takk for støtte og takk for stemmer sa Sebastian, og takket også Tine som var fredagens konkurrent i utslagskonkurransen.

Bli med på stemmesanking:

Les også

Siri-Sebastian er født i feil kropp: – Mutter ville at jeg skulle passe inn i jentegjengen, så hun sydde kjoler og flettet det lange håret mitt. Jeg hata det