Sender ut farevarsel - nå kommer snøen

SNØ: Tirsdag kan det komme mye snø i Kongsberg-distriktet.

SNØ: Tirsdag kan det komme mye snø i Kongsberg-distriktet. Foto:

Det er lite som har minnet om vinter de siste månedene. Men nå snur det.

DEL

Dt.no: Meteorologisk Institutt har sendt ut gult farevarsel for gamle Buskerud den kommende uka.

Kong vinter kommer nemlig på besøk og tar med seg minusgrader og nedbør i form av snø.

– Natt til tirsdag og gjennom hele dagen skal det snø, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød i Meteorologisk institutt.

Kommet for å bli

Yr.no varsler om ti til 20 centimenter snø i hele fylket, men Granerud sier det er uklart hvordan nedbøren kommer til å slå ut i de nedereliggende strøk, som Drammen.

– At det kommer fem centimenter er i alle fall ikke usannsynlig. Det er heller ikke umulig at det kommer påfyll av snø i løpet av uken, sier han.

Årsaken til usikkerheten, er ifølge meteorologen på grunn av at det ikke er klart hvor langt nord nedbøren vil trekke.

– Kommer snøen til å bli liggende?

– Per nå ser det ut til at temperaturene skal holde seg ganske lave til i alle fall fredag, så det vil nok bli liggende.

I Kongsberg skal det ifølge yr.no, være minusgrader hele uka, ned mot sju minusgrader. Snøværet denne uka, starter natt til tirsdag og det blir snø hele dagen, fram til onsdag morgen.

– Vil bli utfordrende

Gult OBS-varsel (moderat fare) er det laveste nivået som sendes ut. Oransje varsel er ett hakk høyere og signaliserer stor fare. Rødt varsler ved ekstrem fare.

– Nå har det vært mildt og varmt en lang periode. Grunnen til at vi nå sender ut gult varsel, er slik at folk skal kunne forberede seg på at det vil bli utfordrende kjøreforhold med glatte veier, sier Granerød.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.