Dette er altså regionteatret i Buskeruds rykende ferske satsing på teateropplevelser ungdom og unge voksne kan oppsøke på fritiden.

Først ut er forestillingen Indigo Englehår. Manuset og låtene til forestillingen er nyskrevet av en av Norges mest lovende dramatikere, Fredrik Høyer. Musikken er laget og produsert av Peter Michelsen fra Donkeyboy og regien er ved teatersjefen på Brageteatret, Nils Petter Mørland.

Den siste festen

– Brageteatret har i snart 20 år produsert scenekunst for barn og ungdom, som ansvarlig for scenekunsttilbudet i DKS-Buskerud. Med vår nye satsing på teater for ungdom, har vi ambisjoner om å bygge et scenekunsttilbud for målgruppa, som ikke finner sin like i noen andre fylker i Norge. Vi vil forsøke å bygge en interesse og et tilbud også utenfor skoletiden. Den kulturelle skolesekken er en fantastisk formidlingsordning, men det er viktig at barn og unge også får muligheten til å oppsøke relevant scenekunst på fritiden, sier Mørland i en pressemelding.

Indigo Englehår er en musikkteaterforestilling der publikum sitter integrert i scenografien og opplever handlingen og musikken på nært hold.

På scenen treffer vi Ina Svenningdal, Mimmi Tamba, Ingrid Dissen, Veslemøy Mørkrid og Fabian Christensen. Det unge og sangsterke ensemblet balanserer på ungdomstidens stramme line gjennom Høyers tekst og Michelsens poplåter. De møtes på den aller siste festen i en bygård som skal rives dagen etter. Men det er også den siste festen før de tar fatt på fremtiden og alle valgene som skal tas, særlig de valgene som egentlig ikke betyr noe, fordi vi alle uansett er fanget i virkelighetens tilfeldigheter.

Her gjengir vi en replikk fra forestillingen:

«Du er på festen før bygården skal rives, alle snakker i kjeften på deg. Alt er revet, alle danser, du synger og hyler og kliner og elsker og hater. Foreldrene dine skal skilles, du vet ikke hvem du er, du er gravid, du er kåt, mora di skal dø og verden går under i slow motion og alle driter i livet ditt. Hva faen skal du gjøre med det?»

Hele Buskerud

Forestillingen hadde urpremiere i Drammen 7. november, og skal også spilles i Ål, Lier, Larvik, Asker og Oslo.

Brageteatret AS er regionteater for Buskerud, etablert i 2000 og eies av Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune. Teatret holder til på Union Scene i Drammen.

Deres spesielle fokus på forestillinger i barn og unges perspektiv, har bant annet gitt dem ansvaret for scenekunsttilbudet i Den kulturelle skolesekken i Buskerud. Fra og med 2010 fikk teatret utvidet sitt oppdrag og har siden produsert forestillinger til hele befolkningen i Buskerud.

LES OGSÅ:

Håper Lionel drar 5.000 til Kirketorget

Museene i Kongsberg tar opp konkurransen med Oslo og Bergen

Juletre nummer 64 er plukket ut