Gå til sidens hovedinnhold

Si nei, stem Kongsberglista

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da har Kongsberglista igjen funnet seg en fanesak å være imot. Som en del av veiprosjektet ny E134 er Kongsberg kommune tilbudt penger, kunnskap og prosjektgjennomføring for å bygge om dagens trase mellom elva og Steglet til å bli bygate, og i tillegg ruste opp trafikksikkerheten. Dette skal vi altså ikke ta i mot fordi Kongsberglista mener at endringer vil forandre kjøremønsteret til folk.


Men det er jo nettopp en endring av kjøremønsteret vi vil ha! Dagens vei skjærer seg som et stygt sår gjennom Vestsida. Trafikken skaper uholdbare boforhold på grunn av støyen. Trafikksikkerheten for unga i Wennersborg skolekrets er altfor dårlig. Skal vi altså si nei til denne gavepakka til forbedring av bomiljøet på hele Vestsida?

Et godt skritt for å gjøre Kongsberg penere og mer beboelig.
Ja, jeg veit at forslaget er å utsette regulering i to år. Men, hvem av dere trur at kunnskapen, prosjektorganisasjonen, og ikke minst penga er der om to år? Og hvorfor skulle Kongsberglista si ja om to år når de sier nei nå?
 

Jeg har ingen tru på å overbevise folk i Kongsberglista, men alle dere andre politikere i Kongsberg må ta til vettet. Dette er en sak vi ikke kan la gå ifra oss. Så får dere heller ta ut kontroversielle ting som bygging i skråningen mot vest og andre ting som kan bestemmes etter at det vi får gratis er gjort.
(Og alle dere som skal stemme til høsten, finn dere et parti som har andre ord i vokabularet enn nei.)


 

Kommentarer til denne saken