– Dette er en pris til folk som har gjort noe for å gjøre byen litt hyggeligere, sier Siri-Helene Hagen Lia, journalist og prosjektleder for Laagendalspostens byutviklingsprisen.

Kjærlighet for byen

Ideen til den nye prisen oppsto i fjor sommer, da debatten om byutvikling tok litt av i Laagendalspostens kommentarfelt. I forbindelse med debatten fikk Laagendalsposten et innspill; hva med en byutviklingspris som kan inspirere og få fram gode ideer?

– Det kan for eksempel være en hyggelig uteplass utenfor en kafé, et blomsterbed eller noe annet som bidrar til hygge i bybildet i Kongsberg. Eller det kan være et bygg eller større prosjekt, sier Hagen Lia.

Prisen kan med andre ord romme veldig mye, så lenge det er noe som er gjort de siste ti årene og som fortsatt kan sees i bybildet.

– Dette er en pris som bør engasjere alle som er glade i byen og heier på utvikling, sier Hagen Lia.

Slik kan du nominere kandidater

Både enkeltpersoner eller bedrifter som har gjort noe som bidrar til utvikling eller forskjønnelse i bybildet, kan nomineres fra i dag og til og med 20. mai.

For å nominere følger du denne linken

Jury med grønt og estetisk blikk

Juryen er ikke endelig satt, men Hagen Lia kan røpe at den vil bestå av medlemmer med forskjellig fagbakgrunn og blikk. Foreløpig har en gartner, en kunstner og en pensjonert byråkrat sagt ja. Av forslagene som kommer inn skal juryen nominere fem til finalen. Hvem som vinner til slutt avgjøres av både juryen og stemmer fra leserne.

Den heldige vinneren av Laagendalspostens byutviklingspris, som skal deles ut under Kongsberg Agenda, får 10.000 kroner pluss heder og ære.

– Blir dette en fast tradisjon?

– Ja, det er det som er meningen, og vi håper prisen kan bidra til mye engasjement og debatt.