Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk ut «nye» Haus Gabelåsen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Haus Gabelåsen er et populært turmål og et meget flott utsiktspunkt i Kongsberg, men det hadde dessverre langt på vei grodd igjen gjennom årenes løp …

Mine foreldre er grunneiere i området og sammen med min kone har undertegnede tatt en del turer opp dit med motorsag i sommer for å forsøke å rydde opp litt der. Etter å ha fjernet mange trær er nå utsikten utover byen bedre enn noen sinne!

Vi har begynt å kappe opp noen tømmerstokker i passe vedlengder og kommer til å fortsette med dette fremover. Dersom noen har lyst til å ta med seg en kløyvøks i sekken og starte med å kløyve litt av det som ligger på hyllen nedenfor utsiktspunktet så ville det bare være fint. Det står en klargjort hoggestabbe der.

Hvis noen vil hjelpe til med å frakte opp ferdigkløyvet ved eller ukløyvde kubber så er også det veldig fint, men vær forsiktig og gå i så fall ned i den nordre enden.

Ferdig tørket ved som blir liggende kan brukes av alle som er innom på besøk (når det er lov å tenne bål i skogen).

Vi oppfordrer herved Kongsbergs turgåere til å avlegge dette flotte utsiktspunktet et besøk! Stedet er også en del av Ti på Topp Kongsberg som tidligere har vært omtalt i Laagendalsposten.

For å finne fram kan man følge skiltingen til Haus Gabelåsen fra den nordre demningen ved Tangentjernet. Benk og bålplass som bystigutta fikset for noen år siden er også fortsatt på plass.

God tur!

Kommentarer til denne saken