Skal framføre sjelden musikk

NY KONSERT: Vokalkvintetten EnFem holder konsert i Kongsberg kirke 15. mars. Bildet er fra en tidligere øvelse.

NY KONSERT: Vokalkvintetten EnFem holder konsert i Kongsberg kirke 15. mars. Bildet er fra en tidligere øvelse. Foto:

Av

I regi av Glogerakademiet inviteres det til en konsert med tittelen «Stabat Mater» søndag 15. mars.

DEL

Vokalkvintetten enFem har tatt initiativ til å hente fram sjeldent spilt kammermusikk av komponister som Joseph Haydn, Josef Rheinberger og Giuseppe Sammartini.

Pasjonstiden

Ifølge kirkekalenderen befinner vi oss i den såkalte pasjonstiden som nylig ble innledet på Askeonsdagen. Tittelen til konserten peker derfor på musikk og tekster som tilhører pasjonstiden med fokus på Maria, en mor som kommer til å miste sin sønn.

I tillegg til vokalmusikken fremføres en konsert av Sammartini og Rheinberger sin dramatiske d-moll Sonate nr. 11 på Glogerorgelet.

Med både Haydns «Salve Regina» og Rheinbergers «Stabat Mater» prøver vokalgruppen enFem seg på et tonespråk som sangerne ikke har vært borti tidligere. Arbeidet med denne fantastiske musikken har vært aldeles givende, blant annet fordi musikken nettopp er skrevet for en ensembletype som oss, både når det gjelder tonespråk, men også den kammermusikalske besetningen.

Musikere

Vi har med oss noen fantastiske musikere. Den virtuose orgelparten i Haydns «Salve Regina» ble spilt av Anders Eidsten Dahl som agerer sammen strykekvartetten, bestående av Nina Førisdal, Hjörleifur Valsson, Astrid Backens og Anne Stine Dahl.

Vokalgruppen enFem har eksistert i Kongsberg i noen år og består av Lisbeth Lindquist, Ellen Janse van Vuuren, Anders Julton, Haldor Husby og Matthias Anger. Under konserten utvides denne besetningen delvis med en tilleggsstemme som synges av Stian Nakken.

Repertoaret består av Rheinberger med Stabat Mater og Sonate d moll, Haydn med Salve Regina og Sammartini med orgelkonsert A Dur.


LES OGSÅ:

Jukeboks-billettene revet bort

Alle vil komme tilbake til Marken neste år!

Fargerik fyr med mørke undertoner

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et arrangement du ønsker å dele i Laagendalsposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.