Kongsberg Maritime har signert en intensjonsavtale med den kinesiske skipsbyggeren Yantai CIMC Raffles Offshore for å levere en stor teknologipakke til en vindturbinsatsing.

Anlegget skal bygges for det norske selskapet OM Wind, med opsjon på et annet fartøy med identisk design.

Vindturbiner

Fartøyet vil være egnet for transport og installasjon av flere sett med neste og fremtidige generasjons vindturbiner – med fundamenter. ¨

Avgjørende for den kostnadseffektive og miljøansvarlige profilen til det nye skipet, som forventes levert innen utgangen av 2022, er systemer som Kongsberg Maritime skal ha ansvaret for.

Denne velprøvde løsningen kombinerer bevegelseskontroll, fremdrift og dynamiske posisjonsfunksjoner for å opprettholde funksjonalitet under alle forhold.

Det elektriske systemet vil benytte seg av Kongsberg Maritimes grønne løsninger som vil optimalisere kraftproduksjonen og gjøre det mulig for fartøyet å operere i begrensede perioder med batteristrøm alene. Ved å tillate disse strekningene med nullutslippskjøring, reduserer løsningen behovet for installert strøm og minimerer vedlikeholdskostnadene, og kan redusere energiforbruket med opptil 30 prosent.

Mye stolthet

OIM-grunnlegger og administrerende direktør Oddgeir Indrestrand et fornøyd.

– OIM har jobbet tett med Kongsberg Maritime i mange år, og vi er veldig glade for å inkludere deres avanserte utvalg av fremtidssikkert utstyr og løsninger i våre enheter, skriver han i en pressemelding.

– Vi er stolte over å være en så integrert del av spesifikasjonen for denne nye installasjonen av vindmøller, sier Brynjulv Standal i Kongsberg Maritime i samme pressemelding.

– De miljøvennlige prinsippene som utformer design, konstruksjon og drift speiler våre egne ambisjoner om å skape bærekraft i havvindprosjekter, og selvfølgelig i alle maritime sektorer. Våre teknologier er et sentralt element i å nå disse grønne målene, sier Standal.

LES OGSÅ:

– Kongsberg er et av de fremste eksemplene på hvor viktig EØS-avtalen er

Industripiloten i gang: Ønsket de første studentene lykke til

Skal levere våpenstyring verdt en milliard kroner

Kongsberg Gruppen med ny storkontrakt