Skattekista på Lampeland er bygget i massivtre og inneholder skole, idrettshall, svømmehall, bibliotek og hjerterommet.

Det er Norges idrettsforbund, Viken Idrettskrets, som skriver dette på sine nettsider.

Anlegget omtales som et foregangsanlegg med bevisste materialvalg.

«Nye Flesberg skole erstatter to utdaterte skoler, og er dimensjonert for 420 elever. Bygget er et foregangsanlegg som forener skolen, idrettsanlegg, frilufts- og kulturtilbud på en forbilledlig måte. Skattekista ligger strategisk plassert på Stevningsmogen fritidspark i Lampeland. Skolens nærmeste nabo er derfor fotballbaner, sandvolleyballbane, tennisbane, rulleski/langrennsløyper, friidrettsområde, skiskytterstadion, gapahuk og turløyper/skiløyper med lys. Idrettshallen på 1.750 kvadratmeter inneholder en håndballbane med internasjonale mål, har garderober og et tribuneanlegg. Anlegget rommer også et innovativt svømmeanlegg der konkurransebassenget i svømmehallen er på 21 x 25 meter, som kan deles inn i to soner. Sonen med to baner har hev- og senkbar bunn. De to sonene kan også ha individuelle temperaturer, med en hevbar vegg som ivaretar denne funksjonen», står det på Norges Idrettsforbunds sider.

Som skogbrukskommune hadde man fra starten av et sterkt ønske om å reise bygget i heltre. Det har man klart å innfri – også i svømmehallen.

Viken idrettskrets vil til høsten avholde en anleggskonferanse på Lampeland, hvor deltakerne vil få anledning til å bli bedre kjent med selve anlegget og prosessen fram til realiseringen av bygget.

LES OGSÅ:

Endelig kan hyttefolk og vanlig folk svømme i det splitter nye bassenget

«Alle» var på åpningen av Skattekista

Her er bilder fra åpningen av Skattekista på Stevningsmogen