Skilting ved bomstua

Hogne Vindenes

Hogne Vindenes Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg tar av fra Drammensveien og kjører opp Lurdalsveien, fartsgrense 50. Før avkjøring til Madsebakken er det skiltet fartsgrense 40. Utmerket. Omtrent ved bomstua er det igjen skiltet fartsgrense 50. Men jeg når knapt denne svimlende hastigheten før jeg må bremse opp; etter knappe 100 meter er det igjen skiltet fartsgrense 40.

Nå er det for såvidt ikke fart og spenning som er mitt anliggende her, det er innsparing og skiltøkonomisering. Forslag: Fjern skiltene ved bomstua, da vil det fortsatt være fartsgrense 40. Og som en relativt naturlig følge av det, vil behovet for skiltet fartsgrense 40 noen meter lenger opp bortfalle. Iallfall slik jeg ser det. Innsparing: 8 skilt og 4 skiltstolper. Bieffekt. Mer respekt for skilting.
Ps: som tidligere pedagog er jeg litt nysgjerrig på hvilken logikk som ligger bak nåværende skilting. For det jeg vet, kan det være årsaker så dulgte at jeg ikke ser dem.
Mal apropos: Jeg minnes en historie om noen molboer som kom over en svært god fiskeplass. For å kunne finne den igjen, satte de et merke i båtripa. Om dette har noen sammenheng med ovennevnte? På ingen måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.