SkiMORE? - del 2

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter å ha blitt kontaktet av flere godt voksne folk som liker å boltre seg i de flotte bakkene i Funkelia – etter mitt forrige innlegg om navneskifte og sesongkort – føler jeg behov for å følge opp med et nytt innlegg.

Reaksjonene går på prisen for seniorene på sesongkort og mangel på flere typer kort-tilbud. Daglig leder Erik Gråberg velger å legge ordinære priser til grunn. Da er det riktig at prisene har gått litt ned. Det er imidlertid de færreste som velger en slik løsning. Prisen på tilbud har ligget på 1500 kroner – altså omtrent det halve av det man nå må ut med.

På Geilo lot man lenge 70 + få gratis sesongkort fram til for 2 år siden. Dette er for øvrig også noe som praktiseres i de fleste alpinanlegg i alpene. Hva skjedde da man tok seg betalt for sesongkortene? Det ble en drastisk nedgang av de eldste alpinistene som tidligere hadde kjørt på Geilo!

Skikroene merka også nedgangen da flere av pensjonistene la igjen bra med penger ved å kjøpe lunsj/kaffe etc. etter å ha avsluttet økt i bakken. For mange var ski-kroene også en fin møteplass og en sosial arena der de kunne møte folk med samme interesse til en uformell prat.

Jeg skal gi Gråberg et godt poeng: Totalt er tilbudet til alpinistene meget konkurransedyktig og av de billigste dersom man sammenligner med de store alpin-destinasjonene, men disse har egne tilbud på sesongkort for seniorer (og gratis for barn under 7 år). De har også flere kategorier kort slik som halvdagskort – klippekort- 2-timekort osv. Hvorfor skal det være så vanskelig å gi tilbud om også dette? Mange av oss eldre er gjerne tidlig i bakken og kjører en par-tre timer til køene begynner. Da er vi fornøyd, og de fantastiske kanelbollene i Ski-kroa venter!

Jeg velger å ta med en kommentar (noe forkortet) fra Lp nett : «Undertegnede og mange flere i min aldersgruppe 65+er veldig enige i leserinnlegget til OHN. Vi er en gjeng fra Modum og Kongsberg som har kjørt fast på tirsdagskvelder i mange år. Vi har sesongkort og har ikke noe nytte av medlemskap som gjelder hele året. Hvorfor er det så vanskelig for skisenteret å få til en ordning for seniorer som gjelder vintersesongen? Etter å ha kjørt mange år på tirsdagskvelder, vurderer vi seriøst å flytte til Norefjell – men da på dagtid. Det bør være av betydning at skisenteret tiltrekker seg den eldre garde også.»

Folkehelse er viktig. Flere lever lengre i landet og er aktive og bevarer en god helse lenger enn våre forfedre. La oss da legge forholdene til rette slik at flest mulig kan nyte godt av dette- både barn-voksne og eldre! Jeg tror skisenteret totalt ville tjene på dette – både økonomisk og når det gjelder goodwill – for også å slutte på engelsk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken