Vikersund-sjef Per Bergerud fra Svene er kritisk til Skiforbundets behandling av Clas Brede Bråthen og trekker seg fra hoppkomiteen.

TV 2 melder at den profilerte idrettslederen ga beskjed til skikretsen og kollegene i hoppkomiteen torsdag kveld.

– Det er med tungt hjerte jeg har bestemt meg for å trekke meg som medlem av Hoppkomiteen og stiller dermed min plass til disposisjon, skriver Bergerud i en mail til TV 2.

Beklager avgjørelsen

Hoppkomiteens leder, Alf Tore Haug, sier i en uttalelse sendt til NTB at Bergerud har meldt seg inhabil i Bråthen-saken på grunn av sitt vennskap med sportssjefen.

– Per Bergerud er en fantastisk person med stor betydning for Norsk idrett. Det er også klart at han i likhet med resten av hoppkomiteen har gjort en solid innsats for å løse konflikten med Clas Brede Bråten. Det er naturlig at jeg derfor beklager at han har tatt den avgjørelsen, sier Haug.

– Men det er også viktig å påpeke at han ønsker å konsentrere seg om en annen viktig jobb for norsk hoppsport, nemlig som daglig leder i Vikersund, legger komitélederen til.

Bergerud sier han opplever at forbundet ikke samarbeider med komiteen som er ansvarlig for hopp.

– Jeg kan ikke lenger akseptere å være en del av Hoppkomiteen som blir overkjørt på denne måten. Jeg tar avstand fra hvordan Skiforbundet og Skistyret behandler tillitsvalgte i egen organisasjon, skriver han.

(Saken fortsetter under bildet).

Betent konflikt

Bergerud leder arbeidet med skiflygings-VM i Vikersund.

Den betente konflikten mellom Skiforbundet og Bråthen har endt med at Bråthen er blitt innkalt til et drøftelsesmøte til uka. Det kan være starten på en oppsigelsesprosess.

NSFs toppledelse har omtalt hoppsjefens atferd og kommunikasjonsform som uakseptabel. Tidligere i høst ble det kjent at de ikke vil forlenge Bråthens kontrakt når den løper ut i april neste år.

Bråthen har på sin side stevnet forbundet med krav om å bli fast ansatt. Han har fungert som sportssjef på midlertidige avtaler i 17 år. Utøvere, trenere, klubber og sponsorer har gitt Bråthen bred støtte de siste par månedene.

– Jeg vil også understreke at jeg synes det er synd at Clas Brede takket nei til rollen som landslagssjef, noe hoppkomiteen og skistyret var enige om å tilby han. Den andre stillingen som sportssjef skulle utlyses og det ble understreket at hopps budsjett ikke skulle belastes denne stillingen, sier hoppkomiteens leder Alf Tore Haug.

(Saken fortsetter under bildet).

Røste beklager

Også Skipresident Erik Røste beklager at tidligere storhopper Per Bergerud trekker seg fra hoppkomiteen. Røste sier skistyret og komiteen jobber godt sammen.

– Denne saken måtte overtas av skistyret da Bråthen saksøkte Skiforbundet. Hoppkomiteen og skistyret har jobbet tett sammen for å finne løsninger i denne vanskelige saken. Vi er ikke alltid enige, men vi har det samme målet, sier skipresident Røste i en uttalelse sendt til NTB.

– Derfor var også Hoppkomiteen og skistyret enige om å tilby Bråthen rollen som landslagssjef, noe han dessverre ikke ønsket fordi han ikke fikk velge hvem som skulle være hans sjef. En stilling som for øvrig ikke skulle belastes hopp økonomisk, sier Røste.

I likhet med hoppkomiteens leder, Alf Tore Haug, påpeker Røste at Bergerud har et personlig vennskap med Bråthen.

– Han valgte derfor etter hvert å melde seg inhabil og det har vi forståelse for. Vi beklager likevel at han trekker seg fra komiteen, sier Røste.

(©NTB)