Se folkemøte om nye Vestsiden direkte på laagendalsposten.no i kveld

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag er det åpent møte. Kommunen viser fram en ny Vestsiden – med ny skole, nye studenthus, nytt parkområde og en ny veiløsning.

DEL

Sendingen produseres av Rune Langaard/Kongsberg musikkteater.

Interessen er stor for det som skal skje i sentrumsområdet. Og det er ikke så rent lite. Da kommunen satte i gang med å planlegge den nye Vestsiden ungdomsskole, lå det i kortene at byggingen skulle skje som en del av en helhetlig plan for det som populært kalles Haspa.

Det er den planen som nå er utarbeidet og som straks skal legges ut på høring. Infomøtet i regi av Kongsberg kommunale eiendom (KKE) torsdag 22. juni, er åpent for alle interesserte.

Møtet finner sted i Kommunestyresalen (Sølvsalen) på Krona. Salen har panoramautsikt til planområdet i Haspa, gjennom det som må være Kongsbergs aller største vindu.

PLANOMRÅDET: Hasbergtjerndalen skal stokkes om. Trafikken kommer etterhvert i bakgrunnen. Nå blir det skole, park, stier og folkeliv. Vel og merke dersom alt går etter planen.

PLANOMRÅDET: Hasbergtjerndalen skal stokkes om. Trafikken kommer etterhvert i bakgrunnen. Nå blir det skole, park, stier og folkeliv. Vel og merke dersom alt går etter planen. Foto:

Sendes direkte på nett

Og om du ikke kan komme, ikke fortvil. Møtet skal sendes direkte på Laagendalsposten.no, klokken 18.00. Sendingen produseres av Rune Langaard/Kongsberg musikkteater.

Her kan du følge med på PC, på nettbrett eller mobiltelefon, om du har en slik moderne en.

Det er nok en del engasjerte mennesker med mye på hjertet. De får muligheten til å si noe i møtet torsdag og følgelig også til å uttale seg skriftlig i høringsrunden som står for døra.

Detaljer

Planen som kalles 487 R Vestsiden ungdomsskole. Detaljregulering – planbeskrivelse med konsekvensutredning», skal få dager etterpå, den 26. juni, opp til behandling i utvalget for miljø og utvikling (UMU).

Du kan ta planen i selvsyn her.

I korte trekk omhandler den skolen med omkringliggende uteareal og kroppsøvingsbygg. Den tar for seg utforming av denne i forhold til den verneverdige trebebyggelsen i området og omkringliggende næringsliv, deriblant Vandrerhjemmet.

Planen inneholder også tomt og utforming av studenthybelhusene, som KKE tok inn i arbeidet etter at det ble mindre aktuelt å bygge i Skauløkka, et steinkast unna.

I tillegg skal hele veiløsningen i Haspa, hvor brorparten av gjennomgangstrafikken går, rutes om til ny Europavei og da blir dagens hovedvei en bygate gjennom et parkområde. Dette åpner for mange muligheter.

PARK: Nedre Delen av skoleområdet med parken som etterhvert skal erstatte områder som i stor grad er viet biler.

PARK: Nedre Delen av skoleområdet med parken som etterhvert skal erstatte områder som i stor grad er viet biler. Foto:

Fremdrift

Det som skjer når planen legges ut for høring, er at alle berørte må komme med innspill. Dette skal bearbeides av kommunens folk før det serveres til politikerne senere i høst. Meningen er at planen endelig godkjennes i kommunestyret før nyttår.

Skolen skal stå ferdig i juni 2019 slik at alt er klart til skolestart i august.

Plan for møtet

  • Sted for møtet er Sølvsalen i Kongsberg kunnskaps- og kulturpark, Krona.
  • Kl 18.00 Innledning ved eiendomsdirektør Geir Øystein Andersen i Kongsberg kommunale eiendom KF.
  • Kl 18.05 – 19.00 Prosjektledelsen og plankonsulentene vil gjennomgå forslaget til reguleringsplan.
  • Kl 19.00 – 20.00 Spørsmål fra publikum.
  • Til å svare på publikums spørsmål vil vi stille med et panel bestående av prosjektleder for nye Vestsiden ungdomsskole Harald Sæves Johansen fra Rambøll AS, Kenneth de Gala, plankonsulent i COWI AS, Geir Øystein Andersen, direktør i Kongsberg kommunale eiendom KF og Håvard Ulfsnes, kommunalsjef for oppvekst i Kongsberg.

Artikkeltags