Vant hele spilldesign-finalen

PREMIE: Her får de de jeve premien

PREMIE: Her får de de jeve premien Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

John Patrick Realfsen og Yvonne Steinsholt fra Skavanger skole vant den jeveste prisen under KodøKøpp. De fikk virkelig hederlig omtale av ledende firmaer i Norge.

DEL

Fredag gikk finalen i programmerings- og spilldesignkonkurransen KoduKøpp av stabelen, på Teknisk Museum i Oslo. Elever fra flere skoler i Kongsberg var med, og den største prisen var det de to fra Skavanger som stakk av med.

Blown away

KoduKøpp er et samarbeid mellom Teknisk Museum, Digitalpedagogene og Microsoft, og arrangeres for å rette fokus mot programmeringsopplæring i skolen. Ved å bruke spilldesign, og spilldesignverktøyet Microsoft Kodu, integreres programmeringen i realfag, norsk og estetiske fag i skolehverdagen.

John Patrick Realfsen og Yvonne Steinsholt vant prisen «Kodu Masters» for sitt spill «Axio amuletten»(sic). Juryleder Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, sier følgende om alle deltagerne:

– Det er et fantastisk nivå på bidragene, og vi har sett at nivået har hevet seg år for år. Jeg ble faktisk «blown away»! Det er en spennende vidde i spillene, med forskjellige tilnærminger, og sågar referanser til gamle spillklassikere. Dette viser til de grader at barn som får tilgang til verktøyene og mulighetsrommet til å skape noe, får det til. Alle har laget flotte spill, og har all grunn til å være stolte av produktene sine.

LES OGSÅ: Nye takter og løsere snipp på næringslivsdagen

LES OGSÅ: Rundt 100 var med på feiringen

Feirer etter ferien

Lærer Ellen Holvik Heisholt forteller at det var to glade elever på vei hjem fra Oslo fredag ettermiddag.

– De har funnet masterprisen i spillprogrammering, selve hovedprisen, forteller hun på telefon.

– Vi kommer til å feire med påskeferie. Det er nesten litt dumt at det er ferie nå, for da får de ikke feira med klassen. Men det blir en premiefest etter påske, sier hun.

LES OGSÅ: Alt forarbeidet stoppes

LES OGSÅ: Følge hodet eller hjertet?

John Patrick Realfsen og Yvonne Steinsholt laget spill og vant pris for det.

John Patrick Realfsen og Yvonne Steinsholt laget spill og vant pris for det.

Artikkeltags