Gå til sidens hovedinnhold

Rødberg skole får koding som valgfag

Artikkelen er over 5 år gammel

Rødberg skole er plukket ut som én av bare 146 ungdomsskoler i landet som får koding som valgfag

– Programmering blir en stadig viktigere ferdighet, og vi legger nå til rette for at flere kan lære å kode allerede på ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Pilotprosjektet med programmering som valgfag skal vare i tre skoleår fra 2016 og 146 skoler fordelt på 53 kommuner skal delta i forsøket.

I Buskerud er det kun Rødberg skole, samt seks ungdomsskoler i Drammen som skal være med på forsøket.

LES OGSÅ: Unge forskere på Rødberg

Å lage roboter

I det nye valgfaget skal elevene blant annet lære hvordan datamaskiner og ulike dataprogram fungerer og å få opplæring i programmeringsspråk.

Blant eksemplene på læring som nevnes i pressemeldingen er å programmere egenutviklede roboter og å lage enkle dataprogram eller animasjoner.

– Å lære å kode gir elevene nye metoder for problemløsning, og muligheter til å jobbe kreativt. Å ta koding, spillprogrammering og 3D-design inn i skolen kan gjøre fagene mer relevante og motiverende, fortsetter kunnskapsministeren.

Koding som valgfag

• Et treårig forsøk med koding som valgfag på ungdomstrinnet starter høsten 2016. 146 skoler fordelt på 53 kommuner skal delta i forsøket.

• Skolene får støtte fra Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i utdanningen.

• Regjeringen har satt av 15 millioner kroner over tre år til forsøket.

• Noen kommuner og skoler som deltar får økonomisk støtte. I 2016 får skoleeiere som mottar støtte tildelt kr 75 000. I tillegg får de kr 25 000 per skole, når mer enn én skole deltar.

Kilde: Utdanningsdirektoratet

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.