– Vi ser på Arbeiderpartiets nei til fraværgrensa som en seier, men vi kommer fortsatt til å ha en markering onsdag, sier Love Borgejordet, organisatorisk nestleder i Elevorganisasjonen i Buskerud, og en av arrangørene bak elevstreiken 8. juni.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens omstridte fraværsgrense er en saga blott, fordi Ap sier nei til grensen.

LES OGSÅ: – Dette er høyst unødvendig

Gir ikke opp

– Likevel, vi ser ikke på kampen som over ennå, for vi vet ikke om Arbeiderpartiet kommer med et eventuelt kompromiss-forslag. Derfor gjennomfører vi en markering på Kirketorget mellom 10 og 12 onsdag, sier Borgejordet.

Men elevstreiken på Kirketorget blir noe annerledes enn hva som var tenkt i starten.

– Planen var å ha appeller på Kirketorget, men vi endrer dette til å ha en stand der vi informerer om saken. Dit skal også alle elever som velger å delta på streiken registrere seg, for å også å få fraværsbrev, fortsetter Love Borgejordet.

LES OGSÅ: Protesterer mot ny fraværsgrense

Ikke flertall

Det er elevorganisasjonen i Buskerud som arrangerer en markering mot fraværsgrensa. Kampen er mot kunnskapsministeren elevene mener tar feil når han sier at «De fleste som er borte i timene i Norge, tror jeg, er borte uten grunn».

Elevene understreker at de vet at selv om fraværet ikke er gyldig, så er det ikke alltid ubegrunnet.

Forslaget fra regjeringen innebar at elever i videregående skole ikke kunne ha mer enn 10 prosent udokumentert fravært i hvert enkelt fag i løpet av et skoleår.

En kartlegging VG har gjort viser at det nå kun er Høyre og Frp som vil stemme for forslaget.

– Den endelige innstillingen om fraværsgrensa kommer ikke før 14. juni, da den blir behandlet i Stortinget. Før den tid er det fortsatt viktig for oss å vise at vi er i mot en fraværsgrense, sier Love Borgejordet.

LES OGSÅ: – Elevdemokratiet fungerer ikke som det skal